Sa shpesh duhet t’i ndërroni sfungjerët e enëve

Sfungjerët për pastrimin e enëve përmbajnë shumë baktere.

Sfungjerët, lagen e thahen shpesh dhe përmbajnë gjurmë të ushqimeve, prandaj janë vendstrehimi i duhur për bakteret.

Sipas studimeve, mikrobet në sfungjerë shtohen në kohë rekord dhe shanset për një infeksion, rriten.

Duhet pasur kujdes që çdo dy javë, në kuzhinë të keni një sfungjer të ri për enët dhe sigurisht, para çdo larjeje duhet të merreni gjatë me pastrimin e tij.

Edhe pse sipas studimeve, sfungjeri duhet ndërruar çdo dy javë, ju duhet të keni kujdes se kjo varet nga fakti se sa shpesh e përdorni./RTV 21