Rreziku nga kamerat e sigurisë - LIVE

Sonte në “Kallxo Përnime” po transmetohet debati mbi rrezikun që paraqesin kamerat e sigurisë.

Ku u përdorën kamerat ilegalisht?

Në sa raste gjatë vitit janë konstatuar se institucionet dhe bizneset kanë grumbulluar të dhëna kundërligjshëm?

A po shkelen rregullat e privatësisë?

Cilat janë shkeljet kryesore që i ka gjetur Agjencia për Informim dhe Privatësi?

A ka teknologji në Kosovë që Agjencia për Informim dhe Privatësi i ka gjetur face-detector që i identifikon njerëzit sipas fytyrave?

Ku e kanë shkelur ligjin institucionet më së shpeshti?

Çka duhet të dijnë qytetarët kur u kërkohet që t’i japin të dhënat personale?

Të ftuar në këtë emsion janë: Krenare Sogojeva Dërmaku, komisionere e Agjencisë për Informim dhe Privatësi, Mexhide Demolli, udhëheqëse e Lëvizjes FOL, Arbian Arifi, inspektor në Agjencinë për Informim dhe Privatësi dhe Kreshnik Gashi, redaktor në KALLXO.com.