Regjisori Ekrem Kryeziu FOTO: KALLXO.com

Rrëfimi i Ekrem Kryeziut - LIVE

Në emisionin “Kallxo Përnime” po transmetohet rrëfimi i dramaturgut dhe regjisorit, Ekrem Kryeziu.

Ai tregon si u krijua emisioni i parë në gjuhën shqipe në TV në vitet ’60. 

Si u burgos regjisori i këtij emisioni të parë për shkak të papërshtatshmërisë politike bashkë me grupin e Ukshin Hotit? 

Si u pritën dramat e tij për Lidhjen e Prizrenit e filmi për Marie Shllakun?

Cilat janë sfidat e të bërit filma e emisione prej regjimit të ish-Jugosllavisë e deri më sot? 

Ekrem Kryeziu tregon se si forcat serbe gjatë luftës tentuan t’ia kidnapojnë djalin.