Rahovec, Drejtoria e Bujqësisë përkrah derdhjen e qumështit në lum

Drejtoria komunale e Bujqësisë në Rahovec përmes postimit të një video ka përkrahur blegtorët të  cilët shihen duke derdhur qumësht në lum.

Drejtoria e Bujqësisë ka thënë se blegtorët vazhdojnë të përballen me prodhimin e qumështit pa destinim.

“Komuna e Rahovecit në vazhdimësi ka adresuar problemet e fermerëve të komunës sonë në MBPZHR, për të pasur parasysh zgjidhjen e problemeve që po përballemi në të gjitha sektorët e bujqësisë. Me shpresë që këto qështje të zgjidhen sa më shpejt pasi që secilën ditë që kalon, fermerët po dëmtohen tej mase në të ardhurat financiare dhe rrezikun e mbylljes së bizneseve në shumë sektor!”, thuhet në njoftim.

Më poshtë mund të shihni videon e postuar nga Drejtoria e Bujqësisë:

Prodhuesit blegtoral akoma vazhdojnë të përballen me prodhimin e qumështit duke mos pasur destinim të sigurt për shitjen e prodhimeve të tyre. Komuna e Rahovecit në vazhdimësi ka adresuar problemet e fermerëve të komunës sonë në MBPZHR, për të pasur parasysh zgjidhjen e problemeve që po përballemi në të gjitha sektorët e bujqësisë. Me shpresë që këto qështje të zgjidhen sa më shpejt pasi që secilën ditë që kalon, fermerët po dëmtohen tej mase në të ardhurat financiare dhe rrezikun e mbylljes së bizneseve në shumë sektor!Video e dërguar nga pronari i pikës grumbulluese të qumështit në komunën e Rahovecit.

Publiée par Drejtoria e Bujqësisë – Rahovec sur Vendredi 11 septembre 2020