Foto nga një mbledhje e kaluar e Qeverisë - Foto: ZKM

Qeveria merr vendim për dërgimin e FSK-së në Turqi

Qeveria e Kosovës përmes një mbledhjeje elektronike ka miratuar vendimin për dërgimin e kontingjentit të FSK-së në Turqi.

Në komunikatën për media, Zyra e Kryeministrit njofton se ky vendim është marrë sipas kërkesës së Ministrisë së Mbrojtjes së Republikës së Turqisë, për ndihmë humanitare në rajonet e prekura nga tërmeti i sotëm në Turqi.

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, ka autorizuar dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës për ta ndihmuar Turqinë në tejkalimin e pasojave të tërmeteve të sotme.

Një tërmet i fuqishëm prej 7.8 shkallësh të Rihterit goditi të hënën juglindjen e Turqisë dhe veriun e Sirisë, duke lënë të vdekur mijëra persona.

Presidentja Osmani autorizon dërgimin e FSK-së në Turqi