Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

Qeveria e Kosovës vendos sanksione të reja ndaj Rusisë

Qeveria e Kosovës ka vendosur sanksione ndaj Federatës Ruse dhe Bjellorusisë, në raport me situatën në Ukrainë.

Kreshnik Ahmeti, zëvendësministri i Punëve të Jashtme dhe Diasporës, tha se agresoni i Federatës Ruse, është dënuar përmes rezolutës së asamblesë së OKB. Ai tha se Kosova është rreshtuar me partnerët ndërkombëtare dhe ka ftuar kabinetin qeveritar të votojnë propozimvendimin për sanskione.

“Duke pasur parasysh rreshtimin e Kosovës me partnerët ndërkombëtarë për sanksione ftoj të votohet ky propozim-vendim”, tha ai.

“Këto sanksione synojnë që të rrisin presionin ndaj qeverisë dhe ekonominë ruse dhe të kufizojnë burimet e kremilinit për agresionin ushtarak ndaj Ukrainës”, tha Ahmeti.

Qeveria ka miratuar shqyrtim Propozim-vendimin për zbatimin e Sanksioneve ndërkombëtare të vendosura nga Këshilli i Bashkimit Evropian lidhur me marrjen e masave restriktuve për terrorizëm ndaj ISIL dhe Al-Qaeda dhe personave fizikë dhe juridikë, subjekteve ose strukturave ose strukturave tjera të lidhura me to.

Ahmeti, shtoi se ky vendim konfirmon luftën kundër terrorizmit.

Ndërkaq edhe zëvendëskryeministri i parë Besnik Beslimi ka folur për vendosjen e masave kufizuese kundër grupit Wagner një etnitet ushtarak privat i pa inkorporuar me bazë në Rusi.

“Sanksionet konsistojnë në ngrirje te aseteve në Republikën e Kosovës të individëve apo etniteteve të sanksionuara ndalim udhëtimi në Republikën e Kosovës për individët e sanksionuar, ndalim për individë dhe etnitete në Republikën e Kosovës që të vënë në dispozicion fonde qoftë në mënyrë direkte qoftë indirekte për individët apo etnitetet e sanksionuara”, tha Bislimi.

Që nga 24 shkurti, Rusia ka nisur sulmet ndaj Ukrainës.

Sanksionet e mëhershme të Kosovës ndaj Rusisë i gjeni në këtë LINK.