Punimet në rrjet, KEDS njofton se ku do të ketë të mërkurën ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 15.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujevë   do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Koliqi (kodi: 14016002 ) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Koliq, Ballaban dhe Nishevc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 220/35/10[kV] Podujevë   do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J14 Bajqinë – Pollatë (kodi: 14000014 ) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bajqinë, Kerpimeh, Repë, Pollat, Dvorisht, Sllarinë, Reçicë, Zhiti, Sylevicë, Breze, Ternavic, Murgullë, Zakut, Metehi, Dobërdol, Fan Zahir Pajazit,Letanc te Rexha dhe Smajlovit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 6

Nga  Dalja 10[kV] Mikro 6 do të ndërprehen këto NS 10/0.4[kV] nga ora 09:00 deri 18:00

NS 10/0.4[kV] Mikro 4  (Kodi:19100010040)

NS 10/0.4[kV] Mikro 6  (Kodi:19100010098)

Vendet: rr.Pal Palucaj Nr.2/A, PAL PALUCI.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjave të reja, LOT 43 (2022) Feeder 6 – Ulpiana.

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 6

Nga  Dalja 10[kV] Benafi do të ndërprehen këto NS 10/0.4[kV] nga ora 09:00 deri 18:00

NS 10/0.4 [kV] U-1  (Kodi:19100017012)

NS 10/0.4 [kV] C-7  (Kodi:19100017013)

NS 10/0.4 [kV] Hoteli i Vetmuar  (Kodi:19100017014)

NS 10/0.4 [kV] Instituti i Kimisë  (Kodi:19100017017)

NS 10/0.4 [kV] Biblioteka Univerzitare  (Kodi:19100017018)

NS 10/0.4 [kV] S 11  (Kodi:19100017056)

NS 10/0.4 [kV] Raifasen Banka  (Kodi:19100017069)

Vendet: rr.Hyzri Talla 1-V-11, rr. Henry Dynan, 19840 P+4 L-III-36, 17.rr.Agim Ramadani, 2. Ulpiana C7 Hy VI Nr 14, 121. Rr. Rexhep Mala.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjave të reja, LOT 43 (2022) Feeder 6 – Ulpiana.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/6[kV] Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6[kV] Paldenica (kodi: 42000004 ) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: rrugët: Adem Jashari (një pjesë), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë); fshatrat Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rahovica  (Kodi: 40000014) prej  orës 09:00 deri në ora  18:00

Vendet: Bibaj, Mirosalë, Talinoc i Muhaxherëve, Softaj, Pojatë, Papaz, Rahovicë dhe Fushë e Madhe.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nën tension në projektet Prelez Isa dhe Sazli II Kulla- Lot 7 Ferizaj.

2.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaji II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Kosova Petrolli (kodi: 40041003) prej orës  09:00 deri  në ora 18:00

Vendet: rrugët: Driton Islami (një pjesë), e Reçakut (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë); fshatrat: Muhoc, Prelez i Jerlive, Prelez i Muhaxherëve, Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nen tension ne projektet Prelez Isa dhe Sazli II Kulla- Lot 7 Ferizaj.

Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shkolla e Mesme Adem Gllavica  (kodi: 41000010) prej orës 09:30 deri në orën 14:00

Vendet: Katër konsumatorë buxhetorë në Lipjan dhe 3 konsumatorë komercial në rrugën Avdi Kelmendi.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Bodrumi (kodi: 30000014) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Atmagjë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtja preventive e daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuara).

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Mitrovica 2  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bajri (kodi: 70000004 ) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Afrim Hajrizi (një pjesë), Ahmet Delija (një pjesë), Ali Pashë Tepelena, Asllan Cimili, Ahmet Haxha, Avdullah Zajmi, Avni Dibrani (një pjesë), Bislim Trepça (një pjesë), Bajr-te Xhamia, Fadil Deliqi, Fatime Sokoli, Hamzë Jashari, Hekurudhës, Ibrahim Popvci, Januz Mripa (një pjesë), Martin Camaj (një pjesë), Mulla Mustafë Fazlija (një pjesë), Magjistralja e Adriatikut, Vëllezërit Frashëri, Vllezërit Bytyqi, Mustafë Shyti (një pjesë), Rexhep Remziu (një pjesë), Xhevdet Bajrami (një pjesë), Sylejman Shala (një pjesë),  Shala (një pjesë), Shefqet Shkupi dhe Xhemail Zhazha (një pjesë); fshatrat: Frashër, Frashër i Madh, Frashër i Vogël, Pantinë (një pjesë) dhe Reshan (një pjesë) dhe Zebinc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi shtyllave të dëmtuara rregullimi i kabllove dhe ndarësit të dëmtuar.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Artana  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Slivova (kodi: 60024003 ) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Artanë-Llabjan (një pjesë), Artanë (një pjesë), Bostan, Brus (një pjesë), Dragoc, Kukavicë, Gelmivadë (një pjesë), Izvor, Koznicë, Llabjan, Llajshevc, Manishnicë, Parallovë (një pjesë), Prekovc, Vlasali dhe Zebincë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i bazave të tensionit të mesëm tek TS-024, ndërrimi i shkarkuesve dhe izolatorëve, kontrollimi i TS 10/0.4kV për vaj.