Ilustrim: Poqi elektrik

Punime të planifikuara, KEDS njofton se nesër do të ketë ndërprerje të rrymës deri në 12 orë

Kompania e distribuimit të rrymës, KEDS, ka njoftuar se nesër do të realizohen punime në projekte investive dhe për sigurinë e sistemit.

Për këtë arsye në disa qytete dhe fshatra do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Më së rëndi do të goditet rajoni i Ferizajt, ku ndërprerja do të zgjasë deri në 12 orë.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Trasing (kodi: 16100010) prej ores 10:00 deri në ora 12:00

Vendet: Trasingu, Gurethyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani

Arsyeja: Ndërrimi i një shtylle të betonit të tensionit të mesëm sii dhe konzollave në tension të mesëm me të gjitha elementet përcjellëse.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.26 Nexhmi Mustafa (kodi: 11000009) prej orës 10:30-10:35 dhe nga ora 11:25-11:30

Vendet: Tophanja, pjesa afër Tjegullores dhe rr.Vushtrrisë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Bardh Humolli (kodi: 13000013105) prej orës 10:30 deri në ora 11:30

Vendet: rr.Vushtrrisë, rr.Lidhja e Lezhës dhe nje pjesë e rr.Zagrebi.

Arsyeja: Indetifikimimi i kabllove dhe pajisjeve në Trafoblind për shtrirjen e kabllove të reja në Projektet Investive të KEDS-it.

4.

Nga NS 110/10kV Prishtina 5  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Bërnica e Epërme 1 (kodi: 13000001004) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Bërnica e Epërme 1.

Arsyeja: Punime në PLC.

5.

Nga TS 35/10 kV Parku i Biznesit do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Komoran te shkolla (kodi: 16023007101) prej orës 08:00-17:00

Vendet: Komoran te shkolla.

Arsyeja: Shkyçja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër dhe rikyçja në rrjetin e ri nëntokësor.

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J35 Veterniku II (Kodi 19000035) nga ora 10:00-10:05 dhe nga ora 14:55-15:00

Vendet: Veterrniku, Valoni Petrol, banesat, rruga përgjatë magjistrales Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Krijimi i  kushteve pa tension, manipulim me ndarës të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Llapnasellë 1 (Kodi 19000035123) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Llapnasellë 1.

Arsyeja: Ndërrimi (zëvendësimi) i panelit ekzistues të tensionit të ulët në panel të ri në TS Kulla.

Rajoni i Prizrenit

Punime në projekte investive

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rr.Reçanit (kodi: 32000005) prej orës 08:00 deri në ora 20:00

Vendet: pjesët periferike të Therandës (rr.Reçani); Banesat e Benafit, Banesat e Inxhinieringut, Banesat te Viva, lagjja Hoxha I dhe II.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja në kuadër të projektit Sheshi Suharekë.

Rajoni i Ferizajt

Punime në projekte investive

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV 28 Nëntori e re (kodi: 40000004252) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/04 kV 28 Nëntori (Blinda) (kodi: 40000004242) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS 10/04 kV 28 Nëntori (MBTS (kodi: 40000004243) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: rrugët: 28 Nëntori, Abdyl Selan Ahmeti, Astrit Suli, Azem Bejta, Fatmir Rotkoceri, Hysni Kajtazi, Nora Kelmendi, Rugova, Vëllezërit Gërvalla, Tajar Hatipi- një pjesë dhe Shefki Zariqi- një pjesë.

Arsyeja: Energjizimi i kabllove të reja.

Rajoni i Gjakovës

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS 5 (Kodi 80080013340) nga ora 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: 14 Qershori, Luigj Gurakuqi, Mark Malota dhe një pjesë e rr. Nëna Terezë.

Arsyeja: Demontimi i shtyllave të tensionit të ulët.

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 04-12-2020

1.

Në  NS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Denji (kodi: 82081007) prej orës  09:00 deri në ora 10:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Demontimi i shtyllave të tensionit të mesëm në degëzimin e Çifllakut.