Punime të domosdoshme, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 18.06.2024, do të ketë punime të domosdoeshme për ‘siguri të sistemit’.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

PRISHTINA

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Koliqi  do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Grashticë – Radashec (kodi: 14016001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Grashticë dhe Radashec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 35/10(20) [kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] Brezhnicë (kodi: 15019009) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Breznicë, Kozaricë, Barilevë dhe Lebanë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

* * *

Punime nga pala e tretë

1.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2

Nga  Dalja 10[kV] Normalja Radial  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Normalja-Gjin Gazulli 1 (kodi: 11000081045 )  prej orës 10:00 deri në ora 14:30

Vendet: Një pjesë e rr. Nazim Gafurri

Arsyeja: punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar

PEJA

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Gurakoci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zallqi (Kodi: 50052003) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jashanica (Kodi: 52000003) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Doberdol, Dush (një pjesë), Gjurgjevik, Gjurgjevik i Madh, Jashanicë, Jellovc, Klinavcë (një pjesë), Pogragjë, Resnik, Shtaricë, Siqevë dhe Ujëmirë.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, ndërrim të shtyllave të tensionit të mesëm, lokacioni Jelloc.

Dalja ka BRRE!

3.

NS 110/10[kV] Peja 2

Nga Dalja 10[kV] Leshani –  Stabiliment degëzues – Sferkë Lutogllavë

Do të ndërprehen këto NS 10/0.4[kV] nga ora 09:00 deri në ora  13:00

NS 10/0.4[kV] Tërestenik 2  (Kodi:51000005044)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 5  (Kodi:51000005045)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 4  (Kodi:51000005046)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 1  (Kodi:51000005047)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 3  (Kodi:51000005048)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 2  (Kodi:51000005049)

NS 10/0.4[kV] Kushtrim Nitaj  (Kodi:51000005006)

NS 10/0.4[kV] ”Eling”-Pantelat Solare  (Kodi:51000005007)

NS 10/0.4[kV] NTSH TAKA 2  (Kodi:51000005008)

NS 10/0.4[kV] Sferkë e thatë 2  (Kodi:51000005009)

NS 10/0.4[kV] Svërkë e thatë 1  (Kodi:51000005010)

NS 10/0.4[kV] Deponija  (Kodi: 51000005011)

Vendet: Tresteniku, Lutogllavë, Llabjan, Sferkë, Sferkë e Thatë. Ka BRRE!

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave/ bartje.

4.

NS 110/10[kV] Peja 2

Nga Dalja 10[kV] Qyteti do të ndërprehet NS 10/0.4[kV] Shkolla fillore (Kodi: 52000012007) nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: Te shkolla fillore.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave/ bartja.

PRIZREN

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Restelica (kodi: 30036002) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – mirëmbajtje preventive e daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga  NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Theranda (kodi: 32000016) prej orës 09:00  deri në ora 10:00.

Vendet: Rrugët: 560 Brigada 123, 563 Nëna Terezë, 570 Mulla Nura (një pjesë), 571 Garibaldi, 580 Vinston Çreçili (një pjesë), 582 Ismail Qemali, 583 Endrit Kavaja, 594 Hajdin Berisha, 595 Enver Bytyqi, Qendra Zejtare dhe një pjesë e Therandës.

Arsyeja: Projekte investive, punime në rrjet projekte investive, LOT 18.

2.

NS 110/10 [kV] Theranda

Nga Dalja 10[kV] Theranda do të ndërprehen nga ora 09:00 deri në ora 16:00

NS 10/0.4[kV] TS parku  (Therande 6) (kodi: 32000016007)

Vendet: Një pjesë e rr. Brigada 123.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi dhe instalimi i transformatorit brenda projektit, punime në projekte investive në LOT_18.

 

* * *

 

Punime nga pala e tretë

1.

NS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Korisha (kodi: 31000010)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Korishë, Lubizhdë dhe një pjesë e fshatit Lutogllavë.

Arsyeja: Realizimi i sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

FERIZAJ

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/6 [kV] Hani I Elezit do të ndërprehet:

Dalja 6 [kV] G03 Paldenica (kodi: 42000004) prej orës 10:00 deri në orën 15:00

Vendet: Paldenicë, Pompa “Alba oil”, Axhamët, Dimcë dhe Dremjak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

MITROVICË

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 [kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Staconi Hekurudhor  (kodi: 73000004) nga ora 09:00 deri në ora  14:00

Vendet: Fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan  (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha  (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi kabllove të dëmtuara në ish 35 kV vendosja e ndërprësit  TS: Shtruer.

GJAKOVË

Punime në projekte investive

1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00  deri në ora 16:00.

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Viliam Voker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker. Fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatoë), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shkoza (kodi: 82000009) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: rrugët: 486 Xhelal Hajda-Toni, 490 Gëzim Hamza – Piktori, 497 Shkelzen Krasniqi, 498 Xhevat e Alajdin Elshani, 499 Mustafë Ibishi dhe 2 konsumatorë fshatit Shkozë dhe 21 konsumatorë komercial.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

3.

Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura e Terezive (kodi: 81000004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhadër, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujz.

Arsyeja:  Projekte investive,  heqja e përçuesit të vjetër dhe vendosja e shkarkuesve katodik dhe kokave.

4.

Nga NS 35/10 [kV] Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Xerxa (kodi: 82081003)  nga ora 13:00 deri në ora  16:00

Vendet: Xëxe – kryesisht konsumatorë komercial – biznese.

Arsyeja: Projekte investive,  vendosja e shkarkuesve katodik dhe kokave.

 GJILAN

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Vitia do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Stublla (kodi: 61067001) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gërnçar, Gjylekar (një pjesë), Goden (një pjesë), Lubishtë (një pjesë), Podgorc, Ramnishtë, Stubëll e Epërme, Stubëll e Poshtme dhe Vërbovc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 110/10 [kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J04 Strezoci (kodi: 62000005 ) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Asim Jusufi (një pjesë), Avdi Xhaçku, Besnik Maroca, Dëshmorët e Kombit, Kadri Zeka, Nikolla Teslla, Musli Ymeri (një pjesë), Wurdo Wilson (një pjesë), Vëllezërit Krivaqa (një pjesë); fshatrat: Bolec, Bushincë, Buxhenicë (një pjesë), Carevc (një pjesë), Gragjenik (një pjesë), Hajnoc, Kamenicë, Kremenatë (një pjesë), Krilevë, Malësia dhe Lagjja e Malësisë (një pjesë), Meshinë (një pjesë), Moçar, Strezoc dhe Tirinicë (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm dhe kalimi i rrjetit nga shtylla e vjetër në shtyllën e re.