Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 16.02.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Vitomirica (kodi: 50000010) nga ora 10:30 deri në ora 12:30

Vendet: Fshatrat: Dubovë, Dubovë e Madhe, Dubovë e Vogël, Fusha e Pejës (një pjesë), Katundi i Ri,  Novosellë, Vitomiricë , Vitomiricë I,II dhe III dhe Ozdrim; rrugët: Selmon Lajqi (një pjesë) dhe Tranziti.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, rregullimi i grupeve matëse në TS Katundi i ri.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gelanca (kodi: 32000021) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshati Gelancë, bizneset dhe shtëpitë përgjatë rr. Topliqan – Gelancë, një pjese e fshatit përgjatë rr. Topliqan Leshan dhe një pjesë e rr. Therandë- Prizren.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, shtregimi i përçuesve, përforcimi i shtyllave të lakuara.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Bodrumi (kodi: 30000014) nga ora 11:00 deri 17:00

Vendet: Fshatrat: Atmagjë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  TS 110/6kV Sharrcemi do të ndërprehet:

NS Hani i Elezit  (kodi 420000) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 6kV orës 10:30  deri në ora 12:00.

Vendet: rrugët: Adem Jashari, Dëshmoret e Kombit, Hani i Elezit, Hysen Suma (një pjesë), Izet Bushi (një pjesë), Martirët Bushi (një pjesë), Nuri Bushi, Xhemsedin Suma dhe Zona Kufitare-Hekurudha (dogana), Elham Curri (një pjesë), Hani Elezit (një pjesë), Hysen Suma, Imer Vila, Imri Curri, Kalimi Kufitar (një pjesë), një pjesë e Hanit Elezit – zonës kufitare, 8 konsumatorë buxhetarë – Policia Kufitare në Han të Elezit. Fshatrat: Seçishtë, Fusha e Seçishtës, Glloboqicë, Gorancë, Hani Elezit (një pjesë), Krivenik, Lagjja e Maliqëve (një pjesë), Lagja e Re dhe Rezhancë, Dimcë, Dromjak (një pjesë), Kashan dhe Paldenicë, si dhe rrugët: Të përndjekurit dhe një pjesë e rrugës UÇK, Vlashet-Llapori.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, rregullimi i kthinave 6kV.

2.

Nga NS 110/35/10 [kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Komogllava (kodi: 40000009) prej orës 10:00 deri 10:20 dhe nga 15:00 deri 15:20

Vendet: Fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë-Ferizaj (1 konsumator) dhe Varosh.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

NS 110/35/10 [kV] Ferizaj 1

Nga Dalja 10 [kV] Komogllava do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Komogllavë (Mirovit- Malokët) (Kodi: 40000009101)  prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lagjja Mirovit dhe Malokët.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, testimi i ndërprerësit të fuqisë.

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10[kV] Kaçaniku II do të ndërprehet:

LP 10kV J04 Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40045004 ) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Qardak-Kaçaniku i Vjetër.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e përçuesit të ri dhe demontimi i shtyllave të vjetra 12m në Projektin Kotlinët Kaçanik i Vjetër.

2.

Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Fushticë e Lartë I – Bytyqët  (kodi: 41048001003) nga ora 09:00 deri 17:00

Vendet: Fushticë e Larte I – Bytyqët.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e kabllos së tensionit të ulët në linjën ekzistuese,  Projekti: Fushticë e Lartë I – Bytyqët.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10 [kV] Vushtrria 2

Nga Dalja 10 [kV] Stacioni Hekurudhor do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Akrashticë Morinët (kodi: 73000004008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e Akrashticës.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente – regullimi i rrjetit të tensionit të ulët dhe PLC.

* * *

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10(20) [kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qirezi (kodi: 74000004) nga ora 08:30 deri 09:00 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Baks, Dashevc (një pjesë), Gllanasellë, Godanc, Godanc – Lagjja: Bërbatovci dhe Gërguri,  Gradicë, Gradicë – Lagjjet: Bardhi, Dervisholli, Fazliu, Muja, Selmani, Sukaj dhe Uka, Kozhicë, Krasaliq, Krasmirovc, Prelloc, Qirez, Polac – Lagjet: Gruda, Gucati, Hoti, Kabashi, Kerolli, Koca, Makolli, Myftari, Uka, Veliu, Xami dhe Koca si dhe Likoshani – Lagjjet: Avdulli, Gjeli, Hasani, Miftari, Neziri, Zukaj dhe Zymeri.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave  të tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10(20) [kV] Skenderaj

Nga Dalja 10[kV] Qirezi do të ndërprehen në Stabiliment  këto NS 10/0.4[kV]

TS 10/0.4kV TS Qirez Qendra (kodi: 74000004043) nga ora  08:30 deri në ora 17:00

TS 10/0.4kV TS Qirez Prekazët (kodi: 74000004023) nga ora  08:30 deri në ora 17:00

TS 10/0.4kV TS Qirez Muhaxherët (kodi: 74000004024) nga ora  08:30 deri në ora 17:00

Vendet: fshati Qirez.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja dhe fiksimi i përçuesve me qëllim të energjizimit të linjës së re, për projektet: Qirez Qendra dhe Feeder 4.

* * *

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10[kV] Mitrovica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ibër-Lepenci (kodi: 70000012) nga ora 10:00 deri në orën 11:30

Vendet: Hakif Bislimi, Kemajl Loshi, Shaip Kalludra, Ali Fejzullahu,  Shaban Idrizi, Elmaz Peci, Hoxhë Hasan Tasini, Gani Hajra dhe fshatrat: Zhabar i Ulët dhe i Epërm, Shipol dhe Lushtë.

Arsyeja: zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike, përmirësimi i vërejtjeve nga ana e komisionit.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10[kV] Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bellanica (kodi: 82082005) nga ora 09:30 deri 10:00 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punes pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 35/10[kV] Malisheva

Pa tension mbesin keto TS -a nga ora 09:30 deri 17:00

1.NS 10/0.4kV TS NGUCAT I (kodi: 82082005021)

2.NS 10/0.4kV TS NGUCAT II (kodi: 82082005022)

3.NS 10/0.4kV TS LLUZHNIC (kodi: 82082005023)

4.NS 10/0.4kV TS JAVORI (kodi: 82082005024)

5.NS 10/0.4kV TS TE XHAMIJA (kodi: 82082005028)

6.NS 10/0.4kV TS SH.P.K LUMI (NGUCAT) (kodi: 82082005036)

7.NS 10/0.4kV TS NGUCAT(TE SABITI) (kodi: 82082005037)

8.NS 10/0.4kV TS Ngucat (Z. Krasniqi) (kodi: 82082005038)

9.NS 10/0.4kV TS JAVORI II (kodi: 82082005039)

10.NS 10/0.4kV TS EM-FIX   SH.P.K.  (kodi: 82082005040)

11.NS 10/0.4kV TS Ngucat (Karagojt) (kodi: 82082005043)

Vendet:  fshatrat: Ngucat, Luzhnicë, Javor dhe Bellanicë.

Arsyeja: Projekt investiv, punime me ndarësit e tensionit të mesëm, shkarkues, izolatorë dhe konzolla. – LOT 31