Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 110/35/ 10[kV] Palaj  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Preluzha  (kodi: 18024003) prej orës 10:30  deri ne ora 14:30

Vendet: Fidanishte, Fidanishte Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzha, Gllavotini Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

Nga TS 35/ 10[kV] Badovc   do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mramor Slivove   (kodi: 10014001) prej orës 09:00  deri në ora 16:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe  Mareci.

Arsyeja: Pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV në rrjetin e ri 0.4 kV.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/35/10 kV] Rahovec do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Opterusha  (kodi: 8200010) në dy termine nga ora 11:00 deri 15:00.

Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoca dhe Zoçishtë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në largpërçues

Gjilan

1.

Nga TS 110/10[kV]  Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Strezovci  (kodi: 62000005)  nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: rrugët: Asim Jusufi (një pjesë), Avdi Xhaçku, Besnik Maroca, Dëshmorët e Kombit, Kadri Zeka, Nikolla Teslla, Musli Ymeri (një pjesë), Wurdo Wilson (një pjesë), Vëllezërit Krivaqa (një pjesë); fshatrat: Bolec, Bushincë, Buxhenicë (një pjesë), Carevc (një pjesë), Gragjenik (një pjesë), Hajnoc, Kamenicë, Kremenatë (një pjesë), Krilevë, Malësia dhe Lagjja e Malësisë (një pjesë), Meshinë (një pjesë), Moçar, Strezoc dhe Tirinicë (një pjesë).

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

2.

Nga TS 35/10[kV]  LLadova  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zhegra   (kodi: 61065006)  nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Çelik (një pjesë), Demiraj, Dunav (një pjesë), Goden (një pjesë), Haxhaj, Lladrovë, Llashticë, Pidiç, Selishtë, Shurdhan, Stançiq dhe Zhegër.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit, ndërrimi i izolatorëve dhe ducimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Pejë

1.

Nga NS 35/10[kV]   Gurakoc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zallqi  (kodi:50052003)   nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10[kV]   Istog do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Istog 2  (kodi:54000007)   nga ora 10:30 deri 12:30

Vendet: rrugët: 12 Prilli, 2 Korriku, 20 Qershori, Arben Januzaj (një pjesë), Batalioni i Rakoshit, Bajram Gashi, Bujar Visoqi (një pjesë), Burimit (një pjesë), Fehmi Agani, Gazmend Zajmi, Hysni Zajmi, Hysen Bujupi, Lidhja e Prizrenit, Mbreti Bardhyl (një pjesë), Skenderbeu dhe Shaban Mahaj; fshatrat: Dragolevc, Dragolevc i Epërm, Dubravë (një pjesë), Dushkajë, Istog (një pjesë) dhe Istog i Vogël (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i grupeve matëse  dhe transformatorëve matës rrymor pas ndërrimit të ormanit të djegur të tensionit të ulët në NS 10/0.4kV.

3.

Nga NS 110/10[kV]   Peja 2  do të ndërprehet degëzimi 10 kV  i Sferkës prej orës 11:00-13:00.

Trafostacionet që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV       Zahaqë G.Rama                Kodi:      51000005001

TS 10/0.4 kV       Zahaq Ukë Atashi             Kodi:      51000005002

TS 10/0.4 kV       Llabjan Kelmendët          Kodi:      51000005003

TS 10/0.4 kV       Dukagjin Peja    Kodi:      51000005004

TS 10/0.4 kV       Hysen Gashi       Kodi:      51000005005

TS 10/0.4 kV       Kushtrim Nitaj   Kodi:      51000005006

TS 10/0.4 kV       ”Eling”-Pantelat Solare  Kodi:      51000005007

TS 10/0.4 kV       Sferkë e Thatë 2               Kodi:      51000005009

TS 10/0.4 kV       Svërkë e Thatë 1              Kodi:      51000005010

TS 10/0.4 kV       Deponija              Kodi:      51000005011

TS 10/0.4 kV       Tërestenik 2       Kodi:      51000005044

TS 10/0.4 kV       Lutogllava 5        Kodi:      51000005045

TS 10/0.4 kV       Lutogllava 4        Kodi:      51000005046

TS 10/0.4 kV       Lutogllava 1        Kodi:      51000005047

TS 10/0.4 kV       Lutogllava 3        Kodi:      51000005048

TS 10/0.4 kV       Lutogllava 2        Kodi:      51000005049

TS 10/0.4 kV       Vranina Llabjan Kodi:      51000005050

TS 10/0.4 kV       Zenel Kelmendi Kodi:      51000005051

TS 10/0.4 kV       Jusuf Dresha      Kodi:      51000005052

Vendet: Zahaq, Llabjan, Dukagjin Peja, TS Hysen Gashi, TS Kushtrim Nitaj, Eling, Sferkë, Deponija, Tërestenik, Lutogllava, Vranina Llabjan, TS Zenel Kelemendi dhe TS Jusuf Dresha.

Arsyeja:  Bartje e rrjetit në shtylla të reja.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10kV Shtime  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Petrova  (kodi: 41046002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Ahmet Shtimja (dhe Sheshi), Imer Devetaku (një pjesë), Kompleksi Memorial Raçak, Qesta e Reçakut, Sheshi i Uçk-së (një pjesë), Skender Salihaj (një pjesë); fshatrat: Mollopolc, Petrovë, Raçak dhe Shtime (një pjesë).

Arsyeja:  Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Prizren

1.

Nga TS 110/10[kV]  Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Studençani 2  (kodi:32000024 ) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: Studençani- një pjesë dhe Samadraxha.

Arsyeja: Revizion në LP 10kV, ndërimi/perforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/35/10[kV]  Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ortakoll 2  (kodi:30000003 ) nga ora 09:00 deri 11:00

Vendet: Rrugët: 100 Ernest Koliqi, 101 Enver Hadri, 102 Eqrem Çabej (një pjesë), 103 Jusuf Gërvalla, 104 Bingeni (një pjesë), 105 Bekim Berisha – Abeja, 106 Brigada 125 (një pjesë), 166 Besim Telaku, 167 Edit Durham, 184 Morava (një pjesë), 185 Fadil Rifati, 186 Aliriza Selmani (një pjesë), 188 Vranina (një pjesë), 189 Tahir Zemaj, 192 Tefik Çanga (një pjesë), 195 Fahredin Hoti (një pjesë), 209 Avdi Shala, 210 Mahir Domi (një pjesë), 241 Tamil Shala (një pjesë), 66 Fadil Ferati (një pjesë), 81 Ulqinit (një pjesë), 87 Ali Hadri (një pjesë), 92 Muesine Kokolari (një pjesë), 93 Ohri (një pjesë), 94 Drejtësia, 94 Albrim Fanaj (një pjesë), 96 Besnik Kastrati (një pjesë), 97 Bujana (një pjesë), 98 Emin Abazi (një pjesë) dhe 99 Gucia (një pjesë).

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit,  zhvendosja e rrjetit në shtylla të reja.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV]  Mitrovica 2  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ujësjellësi i Vjetër   (kodi:70000010 ) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Rrugët: Adem Voca (një pjesë), Ali Zeneli, Fahri Aliu, Ferat Draga, Gani Musa (një pjesë), Nexhip Draga, Qlirimi (një pjesë), Ehat Prekazi (një pjesë), Esat Ibishi (një pjesë), Miran Hajra (një pjesë), Ukshin Kovaqica, Vëllezërit Dragaj (një pjesë) dhe Xhelal Mitrovica.

Arsyeja:  Ndërrimi i releut mbrojtës.

2.

TS 110/10 kV Mitrovica 2 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV Stabilimenti 10 kV nga ora 11:00 deri 15:00

 1. TS10/04 kV Bare-Ramizi me kod: 70000101025
 2. TS10/04 kV Bajgorë-Beqiri-Fejzullahu me kod: 70000101026
 3. TS10/04 kV Bajgorë-Shkollme kod: 70000101027
 4. TS10/04 kV Bajgorë-Istrefime kod: 70000101028
 5. TS10/04 kV Bajgoër-Uka me kod: 70000101029
 6. TS10/04 kV Bajgorë-Musa me kod: 70000101030
 7. TS10/04 kV Kovaçicë me kod: 70000101031
 8. TS10/04 kV Kaçandoll me kod: 70000101032
 9. TS10/04 kV Kaçandoll me kod: 70000101033
 10. TS10/04 kV TMK me kod: 70000101034
 11. TS10/04 kV Bare Hajdari me kod: 70000101035
 12. TS10/04 kV fabrika e Ujit me kod: 70000101054
 13. TS10/04 kV SOWI KOSOVO L.L.C. Central me Erë me kod: 70000101056

Vendet: fshatrat: Bajgorë, Kaçandoll, Kovaçicë dhe  Vidishiç.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive,  ndërrimi i shkarkusve, izolatorëve, pastrim i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.