Punime të domosdoshme për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se nesër do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa lokacione për shkak të punimeve për siguri të sistemit energjetik.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

NS 35/10 [kV] Batllava  do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Batllava (kodi: 14015001) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, pastrimi i ilnjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

2.

Nga  TS 110/10kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TR 1 (J02)  dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej orës 00:01  deri në 04:00

Vendet: rrugët: Xhemajil Ibishi, Ministria e shëndetësisë, Dragodan (nje pjese), Aktashi, qendra (nje pjese), Luan Haradinaj (një pjesë), Sheshi Zahir Pajaziti (një pjesë), Policia e Kosovës-Drejtoria, USAID-i, Ambasada Amerikane, Tirana (një  pjesë), Iljaz Kodra (një  pjesë), Bulevardi Bill Klinton (një  pjesë), Drini i bardhe 1, Arta I/1, Shtefan Gjeqovi, Arta, Arberia 1 , Arberia 4 , Arberia 5 , Arberia 8 , Ismet Krasniqi, Fehmi Agani (një  pjesë), Luan Haradinaj (një  pjesë), Qeveria e Kosovës, Uqk-së (një  pjesë), Lagjja Arbëria (një pjesë), Pandora , Banesat e novosellve, Remonti, Rruga UQK-se (nje pjese), Jakove Xoxa, Meto Bajraktari, Parku, Lagjja e Muhaxhereve, Pompat (park), Blloku 3, Albi comerce, Buqaj, Furra Sheki, te Ariu, pompa e benzines, EBC, Konushevci, Objekti Ramiz Sadiku, Tjegullorja, Gjyqi, E.Duraku, Xhamia e Llapit, Kodra e trimave, Sh.Shendetit, Ministria e sherb.Publike, Qendra, Bankosi, Kuvendi, Bahollët dhe  Tophanja,Meto Bajraktari,Bicurri,Art konstruksion,”BH-Home” Shpk Mentor Pllana-Dardania, Qyteza Pejton, qendra (nje pjese), remonti, Stadioni I Qytetit, KFOR-i, Arberia, Tregtia, Al Trade, Arberia Com, Dumnica Group, Ahmet Hyseni, Kfor kosovafilmi zero dhe Pallati i shtypit, si dhe Qeveria, Kuvendi dhe Presidenca.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i zbarrave në kthinat J13&J14, furnizimi i Fushës Lidhëse në kthinat e reja si dhe furnizimi i kthinave J15, J16 dhe J17.

3.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Barileve te Xhamia me (kod: 13000002049)  nga ora 10:30 deri 15:30

Vendet:  TS Barilevë te Xhamia.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 6

Nga Dalja 10[kV] Kurrizi do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Kurrizi 1(Kodi: 19100009035) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Lagjja afër Bibliotekes Hivzi Sylejmani dhe shkollës Xhemail Mustafa.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i paneleve të tensionit të ulët.

2.

NS 110/10[kV] Prishtina 6

Nga Dalja 10[kV] Dardania Bll.IX do të ndërprehen:

NS 10/0.4[kV] TS SU 5/8 (Kodi: 19100011043) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4[kV] TS SU 5/8 (Kodi: 19100011101) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Dardania BB 5/8-H-D-Podrum, 18 Sheshi – Bill Klinton Bll- V- E 5 -Nr- 1

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i paneleve të tensionit të ulët.

Prizren

1.

Nga NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Shpenadija  (kodi: 32000023) prej ores 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gaçka (kodi: 40042002) prej orës 10:00 deri në ora  15:00

Vendet: Fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm, konzollave, izolatorëve dhe bartja e rrjetit në shtylla të reja.

2.

Nga NS 35/10[kV] Shtërrpca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Breza (kodi: 40044003) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: Brezovica, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshtica dhe Vikendicat.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera, me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

1.

Nga NS 35/10(20)[kV] Magure do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] Drenica (Kodi: 41048001) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave në tension sipas projektit Fushticë e Lartë Bytyqët – TS i ri, Kizhnarek Qelavit.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 [kV] Mitrovica 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Fidanishtja (kodi: 70000003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Afrim Hajrizi (një pjesë), Artim Jashari, Ali Pashë Gucia (një pjesë), Aziz Zhilivoda (një pjesë), Bashkimi Kombëtar (një pjesë), Badri Hasani (një pjesë), Behram Mehmeti (një pjesë), Beteja e Kosharës (një pjesë), Dan Doroci, Harun Beka (një pjesë), Ilirida, Ismail Loshi (një pjesë), Lekë Dukagjini (një pjesë), Mbretereshë Teuta, Maxhistralja e Adriatikut (një pjesë), Mujë Krasniqi, Musa Hoti (një pjesë), Qamëria (një pjesë), Muharrem Kurti (një pjesë), Mehmet Isai (një pjesë), Meliha Rama (një pjesë), Ramadan Zeqiri (një pjesë), Ramadan Peci, Hilmi Kajtazi, Safet Rexhepi (një pjesë), Olise Paskali (një pjesë), Riza Selaci (një pjesë), Ukshin Kovaçica, Mursel Rama dhe Xhevdet Ahmeti (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim izolatorëve dhe  siguresave  10[kV],  kontrollimi i transformatorit për vaj.

2.

Nga NS 35/10[kV] Shupkovci I

Nga Dalja 10kV Betonjerka do të ndërprehen nga ora 11:00 deri 14:30 këta trafostacione:

1.NS 10/04kV Lipa-Rahovë e re me kod: 70000104006

2.NS 10/04kV Lipa-Rahovë kulla me kod: 70000104046

3.NS 10/04kV Rahovë II me kod: 70000104047

Vendet: Fshati Rahovë

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, montimi i konzollës së  shtyllës 10kV fshati Rahovë.

Gjakovë

1.

NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pataqani (Kodi: 82000001) prej 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varjak, Zatriç.

Arsyeja: Projekte investive. ndërrimi i konzollave, ngritja e shtyllave dhe shtrirja e përçuesit në projektin LOT 41 – Pataqani.

2.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dragobili (kodi: 82082006) prej orës 08:00 deri në ora  17:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Projekte investive, punime elektrike në kuadër të LOT 21 Malisheva.

3.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 09:00 deri 09:30  dhe nga ora 16:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator); fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

4.

NS 35/10[kV] Malisheva

Nga Dalja 10[kV] Mirusha do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Lumnisht II (kodi: 82082002045) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: një pjesë e Mirushës.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nen tension si dhe ndërrimi i konzollave, izolatorëve dhe përçuesit në projektin investiv Lot 28 Mirusha.