Punime të domosdoshme nga KEDS, vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 28.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe nga palë të treta.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Prilluzha (kodi: 18024003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fidanishtë, Fidanishtë Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj. Stanovci i Ulët, Prilluzha, Lumi i madh, Gllavotini, Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Sharban (kodi: 14016003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë)

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Konjuh (kodi: 41000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lipjan (një pjesë), Konjuh, një pjesë e Banullës, Bizneset përgjatë Magjiistrales Prishtine – Ferizaj

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe  pastrimi i trasesë.

2.

Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fshatrat- Magure (kodi: 41048002) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: Magure, Medvevc, Dobraje, Rreze, Blinaje, Qylage, Poturovc, Torine, Poturovc dhe Gllanicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Isniqi (kodi: 53000008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Ahmetgjekajt. Tishukajt, Mehmetaj, Mulajt, Kuklec, Osadautajt, Tahirsylajt, Rexhametajt dhe  Osmanajt.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe  pastrimi i trasesë.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti Klina (kodi: 52000012) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Shkolla Fillore, rr.Skender Rexhepi, rr.Skender Hoxha, Maluzhganë, rr.Abedin Rexha 10, Dëshmorët e Kombit, Llamella B Kati V dhe Lidhja e Prizrenit.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas  pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Albi Trade (kodi: 52000012017) nga ora 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: TS Albi Trade.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas  pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00  deri në ora 16:00.

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Uiliam Uoker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Uiliam Uoker; fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumatorë) dhe Senik (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkoza (kodi: 82000009) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Condor  SH.P.K.,”KOSOVA-PACK ” SH.P.K., MULLIRI NPT”VETONI”, ODS-METAL, ” GENDER ” SH.P.K., N.T.SH,,PISTA”, Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.497 Shkelzen Krasniqi, rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

3.

Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Komuna (kodi: 82000008) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.487 UÇK-së, rr.488 Mizair Isma, Rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, Rr.491 Vëllezrit Frashëri, Rr.494 Bekim Sylka, Rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, Rr.496 Mexhit Mustafa, Rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani, Rr.500 28 Nëntori, Rr.513 Sheh Hilmi Maliqi, Rr.514 Bajram Veliu, Rr.515 Islam Krasniqi, Rr.516 Vëllezërit Haradinaj, Rr.520 Halil Thaqi, Rr.521 Viktimat e Marsit, rr.522 Jahja Danuza, Rr.523 Halil Hamza, Rr.524 Kuvendi i Lezhës, Rr.528 Fitim e Enver Duraku, Rr.557 Bedri Berisha.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

4.

Nga TS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Opterusha (kodi: 82000010) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Velika Hoca dhe Zoçishtë.

Arsyeja Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Stacioni Hekurudhor (kodi: 73000004) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Shtitaricë, Dalak, Akrashticë, Pantinë, Bukosh, Taraxhë, Liqej, Balinc, Oshlan, Duboc, Galicë, Beçiq dhe  Brusnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve në Olshan.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Gjilani 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV]  Industriali I ri (kodi: 60062018) prej orës 10:30 deri në ora 12:00

Vendet: rr.Bujanovcit: TS-54-MB Gzimi, TS-55-Ahmeti, TS-56-MB-Agro-Hemerci, TS-64-TS-Privat-Xhevat Bunjaku, TS-101-Taf Petroll-TS-102-Pro.Eng.Com; TS.104-RemiPetroll; TS.105-Kosova.Comerc.{Xhelali};TS.107-Evropa; TS-123.Mb.Progresi; TS-143-TS.Muja.1-Bunari; TS-145-TS-Alushi dhe TS-146-TS-Kroni.

Arsyeja: Ndërprerje për shkak të sigurisë – vendosja e shtyllës së re.

2.

Nga TS 110/35/10[kV] Gjilani 1 do të ndërprehet:

TS 10/04kV -Progresi (kodi: 60062018123) prej orës 10:30 deri në ora 16:00

Vendet:.TS-123.Mb.Progresi

Arsyeja: Ndërprerje për shkak te sigurisë – vendosja e shtyllës së re.

3.

Nga 35/10[kV] Gjilani III do të ndërprehet:

LP 10kV Përlepnica (kodi: 60062002) nga ora 12:00 deri 12:45

Vendet: Prelepnica  Progres, Tafa, Pro Eng, Remi, Kosova Komerc, Kafja e Bunarit, Evropa, sera, T.S. Privat fshat Kmetovac  Kabi, Planeti,  T.S Repetitor – Maja e Gjelbër,   Prelepnica, Kosaqi, Silova dhe Muhaxheri.

Arsyeja: Ndërprerje për shkak te sigurisë – matja e kabllove XHE 49-A për punimin e kokave kabllovike për TS-104.