Punime për siguri të sistemit, vendet ku të premten do të ketë ndërprerje të energjisë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se pasnesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të energjisë.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet :

Dalja 10kV Lluzhani  (kodi: 10013011) prej orës 10:00  deri në orën 15:00

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdoll dhe Kazerma e FSK-së në Vranidoll.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 35/10 kV Fushë- Kosovë  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bardh i Madh   (kodi:15018018 ) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Lagjja 28, një pjesë e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhin e Madh.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçueseve, raporton Kallxo.com.

3.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10kV  Shkabaj (kodi: 15019002) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjese, Obiliq- një pjesë, Reforma, dhe Al Petroli.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

Nga  TS 110/35kV Gjakova 1 dhe TS 110/10(20)kV Gjakova 2 (J09) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Gjakova III (kodi 810840) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 11:00  deri në ora 15:00.

Vendet: rrugët: Fehmi Agani, Ibrahim Fehmiu, UÇK, Sadik Pozhegu, Rruga Tirana, Ali Pashë Tepelena, Armand Pier Pailand (2 konsumatorë), Fan Stilian Noli, Ferhat Binishi, Ismail Qemali, Marin Barleti, Mbretresha Teuta, Musa Zajmi, Naum Veqilhargji, Nënë Tereza dhe Selman Riza, Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, Sadik Pozhegu, Bujar Syla (1 konsumator), Edit Durham, Elton Zherka, Marin Barleti (një pjesë), Mbretëresha Teuta, Musa Zajmi, Tirana, Xh.Gjakova dhe Xhemajl Avdullahu (2 konsumatorë), Bajram Curri (2 konsumatorë), Dërgut Vokshi, Ismail Qemali (5 konsumatorë), Marin Barleti (një pjesë), Nënë Tereza, Pjetër Budi, Sadik Pozhegu (5 konsumatorë), Sadik Stavileci, Skënderbeu (2 konsumatorë), Sylejmon Vokshi, Ngrohtorja e Qytetit në rrugën Tirana, Qendra tregtare Nertili në Rrugën Tirana, rr. Tirana dhe Wesley Clark.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

2.

Nga NS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Skivjani (me kod: 80080009) nga 10:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Janosh, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë, Palabardhë, Plançor, Skivjan dhe Zhdrellë (1 konsumator); rrugët: Dedë Gjon Luli (1 konsumator) dhe Pashko Vasa (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive  ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave dhe shtrëngimi i përçueseve.

3.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV  Piskota (kod: 80080008) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Adonis Byci, Ahmet Korenica, Carrapatok, Dardania, Dedë Gjon Luli, Ibrahim Fehmiu, Lekë Dukagjini, Mark Lleshi, Mark Malota, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Pashko Vasa dhe rr. Tivarit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i trasesë dhe revizion i trafostacionit 10/04kV.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV Rahovica (kodi: 40000014) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bibaj, Muhaxherët e Talinovcit, Sazli, Papaz, Rahovic, Mirosal, Pojasisht dhe Sazli.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera  me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

LP 10kV  Shtimja (kodi: 41046003) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Shtimja, Lagjja e Pajtimit dhe  Godanci i Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve ndërrimi i izolatorëve riparimi i shtyllës.

Gjilan

1.

Nga NS 110/10 [kV] Kamenica do të ndërprehet:

LP 10[kV]  Strezovci (kodi: 62000005 )  prej orës 10:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Rrugët: Asim Jusufi (një pjesë), Avdi Xhaçku, Besnik Maroca, Dëshmorët e Kombit, Kadri Zeka, Nikolla Teslla, Musli Ymeri (një pjesë), Wurdo Wilson (një pjesë), Vëllezërit Krivaqa (një pjesë). Fshatrat: Bolec, Bushincë, Buxhenicë (një pjesë), Carevc (një pjesë), Gragjenik (një pjesë),                               Hajnoc, Kamenicë, Kremenatë (një pjesë), Krilevë, Malësia dhe Lagjëja e Malësisë (një pjesë), Meshinë (një pjesë), Moçar, Strezoc dhe Tirinicë (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja – LP10(kV) Tërnavci (kodi: 74000012 ) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Klinë e Ulët, Klinë e Mesme, Klinë e Epërme, Tërnavc (lagjja: Deliu, Dibrani, Fazliu, Gashi, Haxhiu, Hyseni, Syla, Tahiraj dhe Voca) dhe Kuqicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  zëvendësimi i shtyllave të dëmtuara dhe izolatorëve.

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Ledinat (kodi: 53000001) prej orës 10:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Baballoq, Beleg, Carabreg i Ulët (një pjesë), Carabreg i Epërm (një pjesë), Dubravë (një pjesë),  Gramaqel, Irzniq, Ledina, Llukë e Eperëme (një pjesë) dhe Prekolluk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim shtyllave, shtrëngim i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Nga LP 10kV Juniku do të mbesin pa tension këta trafostacione:

NS 10/0.4kV degëzimi për Junik nga ora 09:00 deri 14:00

 1. NS 10/0.4kV  Oda e Junikut  (kodi: 53000007017)
 2. NS 10/0.4kV Lagjja 2 (kodi: 53000007018)
 3. NS 10/0.4kV Lagjja 1 (kodi: 53000007019)
 4. NS 10/0.4kV Junik Gaxherrtë (kodi: 53000007020)
 5. NS 10/0.4kV Junik Miroctë (kodi: 53000007021)
 6. NS 10/0.4kV Junik Gurëthyesi (kodi: 53000007022)
 7. NS 10/0.4kV Junik Qendra (kodi: 53000007023)
 8. NS 10/0.4kV Junik Vorret (kodi: 53000007024)
 9. NS 10/0.4kV Junik Shkolla (kodi: 53000007025)
 10. NS 10/0.4kV Junik Gacaferrtë  (kodi: 53000007026)
 11. NS 10/0.4kV Junik Berishtë  (kodi: 53000007027)
 12. NS 10/0.4kV Junik Neziri (Osmonaj) (kodi: 53000007028)
 13. NS 10/0.4kV Junik Qestaj  (kodi: 53000007029)
 14. NS 10/0.4kV Gjocaj (kodi: 53000007030)
 15. NS 10/0.4kV Prilep Kukalaj (kodi: 53000007031)
 16. NS 10/0.4kV Jasiqi  (kodi: 53000007039)
 17. NS 10/0.4kV Junik  Goqtë (kodi: 53000007040)
 18. NS 10/0.4kV Sllup Pompat (kodi: 53000007041)
 19. NS 10/0.4kV Junik Gjimnazi  (kodi: 53000007045)
 20. NS 10/0.4kV FENIKS-ASH.P.K  Armend Kamer Shabanaj  (kodi: 53000007046)
 21. NS 10/0.4kV Junik – Krasniqë  (kodi: 53000007047)
 22. NS 10/0.4kV Teqja e Madhe Sheh Xhaferi (kodi: 53000007050)
 23. NS 10/0.4kV Junik Shafrane (kodi: 53000007052)
 24. NS 10/0.4kV Junik Lagjja Berisha (kodi: 53000007053)
 25. NS 10/0.4kV Gacaferi 2 (kodi: 53000007056)
 26. NS 10/0.4kV Arasha (kodi: 53000007057)
 27. NS 10/0.4kV Hasan Lushi-Fabrika Ujit (kodi: 53000007058)
 28. NS 10/0.4kV ”FLUX”sh.p.k (kodi: 53000007059)

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, kontrollim rrjeti ndërrimi i izolatorëve – pastrim traseje.

Prizren

1.

Nga NS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Zhupa  (kodi: 31000026 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Turiqevci (kodi: 74000006) në dy termine nga ora 09:00 deri 09:45 dhe nga ora 17:15 deri 18:00

Vendet: Llaushë, Rakinicë, Kopiliq i Epërm, Kllodernicë, Turiqefc, Buroj, Vojnik, Izbica, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Nga LP 10 kV Turiqevci do te mbesin pa tension këto trafostacione nga ora 09:45  deri 17:15:

 1. NS 10/0.4kV Açarevë e Vjetër-1 me kod: 74000006029
 2. NS 10/0.4kV Açarevë – Haxha  me kod: 74000006060
 3. NS 10/0.4kV Açarevë e Vjetër me kod: 74000006025
 4. NS 10/0.4kV Açarevë – Veseli me kod: 74000006026
 5. NS 10/0.4kV Açarevë e Re me kod: 74000006027
 6. NS 10/0.4kV Açarevë – Oruçi me kod: 74000006028
 7. NS 10/0.4kV Açarevë Syla me kod: 74000006030

Vendet: Açarevë.

Arsyeja: Projekte investive, demontimi i përçuesit ekzistues, demontimi i konzollave ekzistuese, shtrirja e përçuesit të ri, montimi i konzollave metalike, montimi i izolatorëve, tokëzimi i shtyllave të tensionit të mesëm, si dhe elementet tjera përcjellëse.