Punime për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës të mërkurën

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 19.06.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik në dy rajone.

Si i rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] J08 Keqekollë-Hajkobillë  (kodi: 14016004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 220/35/10 [kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Livadica  (kodi: 14000011) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Dumnicë, Shtedim, Mirovc, Livadicë dhe Dogana.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

3.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3

Nga  Dalja 10[kV] Nr.  28 Sigurimi social  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS  Gjyqi 1  (kodi: 12000020087) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

NS 10/0.4[kV] TS  Gjyqi 2, 3   (kodi: 12000020128) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: rr. Meto Bajraktari dhe rr. Ilaz Agushi

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, premontimi i shtyllave 0.4kV.

4.

NS 110/10 [kV] Prishtina 5

Nga  Dalja 10[kV] j6  Rezervuarët- KFOR do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS  Bernicë e Ulët 2 (kodi: 13000002013) prej orës 13:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bërrnicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, premontimi i shtyllave 0.4kV.

Punime nga pala e tretë

1

Nga NS 35/10 kV Prishtina II do të ndërprehen:

Dalja 10[kV] J14 Don Bosko me (kodi: 10010003 ) nga ora 10:00 deri në ora 18:00

Vendet: Don Bosko 15, Kalabri te shkolla Don Bosko, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale.

Arsyeja: punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] J08 Keqekollë-Hajkobillë  (kodi: 14016004) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 220/35/10 [kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Livadica  (kodi: 14000011) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Dumnicë, Shtedim, Mirovc, Livadicë dhe Dogana.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

3.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3

Nga  Dalja 10[kV] Nr.  28 Sigurimi social  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS  Gjyqi 1  (kodi: 12000020087) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

NS 10/0.4[kV] TS  Gjyqi 2, 3   (kodi: 12000020128) prej orës 09:00 deri në ora 13:00

Vendet: rr. Meto Bajraktari dhe rr. Ilaz Agushi

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, premontimi i shtyllave 0.4kV.

4.

NS 110/10 [kV] Prishtina 5

Nga  Dalja 10[kV] j6  Rezervuarët- KFOR do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS  Bernicë e Ulët 2 (kodi: 13000002013) prej orës 13:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bërrnicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, premontimi i shtyllave 0.4kV.

Punime nga pala e tretë

1

Nga NS 35/10 kV Prishtina II do të ndërprehen:

Dalja 10[kV] J14 Don Bosko me (kodi: 10010003 ) nga ora 10:00 deri në ora 18:00

Vendet: Don Bosko 15, Kalabri te shkolla Don Bosko, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale.

Arsyeja: punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga Stabilimenti Klina 10[kV] do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Jagoda  (kodi: 52000105) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Budisallc, Jagodë, Krushevë e Madhe (një pjesë), Lutogllavë, Rudicë (një pjesë), Stupë dhe Trestenik.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri,  ndërrim i shtyllave, izolatorëve dhe pastrim traseje.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dobrusht Gorozhup (kodi: 30035008) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive i daljes 10kV (shtrëngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli  (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut  (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – vendosja e shtyllave 10kV.

2.

Nga Stabilimeti 10[kV] Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Betonjerka  (kodi: 70000104) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë); fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi shtyllave të dëmtuara kontrollimi i trafostacionit.

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Nadakovc (Kodi: 73000014) prej ores 10:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Nedakovc, Mavriç, Sfaraçak, Sfaraçak i Epërm, Sfaraçak i Poshtëm si dhe një pjesë e rrugëve Liqeni i Prespës dhe Bajram Latifi.

Arsyeja: Projekte investive, montimi i shtyllave të reja të betonit për projektin LOT2 Mitrovica-Nadakofci-22 MV1-02/702.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pataqani (Kodi: 82000001) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varja dhe Zatriç.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e konzolles së tensionit të mesëm në degëzimin Halilaj rruga për Zhdrellë.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10 [kV] Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Bresalci (kodi: 63000010) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bresalc, Gadish, Jabuq (një pjesë), Kishnapolë, Koretishtë, Livoç i Epërm (një pjesë), Mehir (një pjesë), Parallovë, Ponesh, Ponesh i Vogël, Sllakoc i Epërm, Sllakoc i Poshtëm Zhegoc i Epërm, Zhegoc i Ulët dhe Vërbicë e Zhegocit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar në degëzimin kryesor dhe shtrëngimi i përçuesve, kontrollimi i TS 10/0.4[kV] për vaj.