Punime për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës të martën

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 25.06.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik në disa rajone.

Si i rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Palaj (kodi: 18024001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi,  Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullaë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 35/10kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10kV Orllani (kodi: 14015002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Kushevit, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat,Te Zahir Pajaziti,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

3.

Nga NS 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10kV J04 Lumi i Madh-Prugovc (kodi: 15019008)  nga ora 10:00 deri 15:30

Vendet: Nici Petroll-i, Te Bazeni-Halim Thaqi, Amazona; fshatrat: Stanovc i Ulët, Lumi i Madh- banesat, Stanofc i Epërm, Bujaria B.M,Bakshi, Prugovc, Milloshevë te Shkolla, Hamdi Aliu Qendra Rekreative Sportive afariste,”Barileva” Sh.P.K.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shtrirja e përçuesit.

 

Ferizaj:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10kV Pilana (kodi: 40044008) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: Pilanë, Farma dhe Gllogu.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gotovusha-Brodi (kodi: 40044005) prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Një pjesë e Shtërpcës te Shkolla, OSBE-ja, Biti e Ulët, Biti e Epërme, Shushiqë, Paloj, Gotovushë, Drekoci, Viqë, Firaj dhe Brod.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtërpca 1 (kodi: 40044001) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e qytetit – Komuna, Ambulanta, Shtëpia e mallrave.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shtërpca 2 (kodi: 40044002) prej orës 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: Qendra e Shtërpcës.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga TS 35/10 KV Magure do të ndërprehet:

Dalja 10kV Harilaqi (kodi: 41048003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Harilaq, Treshnjevkë dhe konsumatorët komercial të kësaj dalje 10kV.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Novolani (kodi: 73000005) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit,Novolani,Kolla,Vërnica,Rezniku,Shallci,Druvari,,Mihaliqi.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrim traseje shtrëngim përçuesve, rregullimi ndarësve.

 

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Opterusha (kodi: 82000010) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë dhe Zoçishtë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri,  pastrim i trasesë.

 

Punime në projekte investive

1.

Nga  TS 110/35/10kV Rahoveci (H05) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Malisheva (H07) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 09:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator), 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator), Spitali i Qytetit në rrugën 608 Hamdi Berisha, 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Uiliam Uoker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, 611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker. Fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumatorë) dhe Senik (1 konsumator), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 557 Bedri Berisha (1 konsumatorë); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës, Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë, Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë, Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë, Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë, Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shkoza (kodi: 82000009) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: CONDOR  SH.P.K., ” KOSOVA-PACK ” SH.P.K., MULLIRI NPT”VETONI”,ODS-METAL, ” GENDER ” SH.P.K., N.T.SH,,PISTA”, Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.497 Shkëlzen Krasniqi, Rr.498 Xhevat e Alajdin Elshani.

Arsyeja: Projekte investive, instalimi i përçuesit ACCC në linjën 35 kV Rahovec – Malishevë si dhe ndërrimi i izolatorëve 35kV.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Koretini (kodi: 62000017) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Koretinë  Topanicë, Bllatë, Nitex, Crep, Kormian, Domorovc, Pompa, Hodonovc, Tasimi, Hodonocë, Seperacioni dhe  Ujësjellësi Korinjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

NS 110/35/10[kV] Vitia do të ndërprehet:

LP 10kV J03 Gërmova (kodi: 61067003) prej orës 10:30  deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Verban, Dëbelldeh, Buzovik, Binqa, Shushtë, një pjesë e Kabashit.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri – ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Ka BRRE  Hidrocentrali Eko energy.