Punime për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës të hënën

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 24.06.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik në disa rajone.

Si i rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë 

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3

Nga Dalja 10[kV] Nr.28 Sigurimi social  do të ndërprehen:

TS 10/0.4[kV] TS Gjyqi 1 (kodi: 12000020087) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

TS 10/0.4[kV] TS  Gjyqi 2,3 (kodi: 12000020128) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rr. Meto Bajraktari dhe rr. Ilaz Agushi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, premontimi i shtyllave 0.4kV

2.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit dhe Mareci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçueseve dhe ndërrimi i konzollave në shtylla 10kV.

3.

Nga TS 35/10kV Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Llapushnik (kodi: 16100028) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Berisha, Novosella, Kleçka.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

4.

Nga TS 35/10kV Koliqi do të ndërprehen:

TS 10/04kV TS Bellopoëj Kadriovit (kodi: 14016003011) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

TS 10/04kV TS Bellopojë Raqët 2 (kodi: 14016003009) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Bellopojë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri,  instalimi kabllos ABC, 0.4kV.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja nr.7 (kodi: 11000078) nga ora 09:00-09:15 dhe nga ora 16:45-17:00

Vendet: Lagjja e Spitalit te Banesat e Bardha, rr.Sali Nivica, rr. Ismail Dumoshi Princesha-III/17, Mati 1, rr. Rifat Berisha Hy -6/A, Ndue Përlleshi, A 7, Rukolli objekti A1, Safari Hyrja A,Shaqir Igrishta, Ndue Përleshi Obj/1.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulimi me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Ts prona Union (kodi: 11000078209) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Ts Sabri Hasani “BTP Holding Sh.P.K (kodi: 11000078286) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: 342.Ndue Përlleshi, Obj/1 MT. Construction.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas  pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Pejë 

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fusha e Pejës (kodi: 50000009) prej orës 11:30 deri në ora 14:30

Vendet: Bajraktarëet, Kulla e Ministrit, Treboviq, Qunguri, Elsa, Nabergjan, Lluga, LLabjan dhe  Bllagaj

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, kontrollimi i ndarësit të zbarave në stabilimentin shpërndarës.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet:

Dalja 10kV Istogu 1 (kodi: 54000008) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Istogu i Poshtëm, Muzhevinë Arifaj, Muzhevinë Blakaj, Muzhevinë Gateri, Muzhevinë 1, Ukaj, Dragolevc i Ulët, Lugë Kulla, Dragolevc Gateri, Shpatoll, Muzhevinë Balaj, Kabashët Tomoc, Sylaj Balaj LLuga, Istogu ETC, Muzhevinë Jahaj Dragolevc e Reja, si dhe HC” Burimi” Istog.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i bazave të sigurisë të tensionit të mesëm, pastrim traseje, lokacioni Tomoc, Lluga.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Restelica (kodi: 30036002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Lubovishtë, Kukjan, Vranishtë, Restelicë, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok dhe  Orqushë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive e daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 KV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rashinca (kodi: 41046001) prej orës 09:30 deri në ora 14:30

Vendet: fshatrat: Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë), Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc dhe një pjesë e rrugës Komandant Kumanova.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gaçkës (kodi: 40042002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Greme, Gaçkë, Burrnik, Izhancë, Kashtanjevë, Bajnicë, Semaj, Prushaj, Sllatinë dhe bizniset private.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, pastrim i trasesë.

Mitrovicë 

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20kV Runiku (kodi: 74000005) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Klinë e Epërme dhe Lagjet Mecini dhe Berani, Qubrel, Kotorr, Vitak, Kastriot, Runik, Banjë, Surigan, Qitakët, Leqinë dhe Terrnovë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, pastrimi i trasesë.

 

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10(20) kV Vushtrria 2

Nga Dalja 10kV Maxhunaj do të ndërprehet në NS 10/0.4kV Stabilimentin shpërndarës Maxhunaj-Drejtimi i Samadrexhës, këto nënstacione mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 15:00.

1.NS 10/0.4kV Maxhunaj ish mulliri(kodi:73000011017)

2.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Sadikaj)(kodi:73000011019)

3.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Zekollt)(kodi:73000011020)

4.NS 10/0.4kV Maxhunaj Mulliri(kodi:73000011021)

5.NS 10/0.4kV TSK Maxhunaj(kodi:73000011022)

6.NS 10/0.4kV Përball KFOR-it (kodi:73000011055)

7.NS 10/0.4kV Te Xhamia(kodi:73000011056)

8.NS 10/0.4kV Tsshb Maxhunaj(kodi:73000011023)

9.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Zenovit)(kodi:73000011045)

10.NS 10/0.4kV TSSH Mekaniku(kodi:73000011050)

11.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Danovitë)(kodi:73000011041)

12.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Bekteshi)(kodi:73000011044)

13.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët (Shkolla)(kodi:73000011043)

14.NS 10/0.4kV Maxhunaj (Kadrija)(kodi:73000011024)

15.NS 10/0.4kV Vilancë(kodi:73000011025)

16.NS 10/0.4kV Vilancë(kodi:73000011054)

17.NS 10/0.4kV Bajram Maxhuni(kodi:73000011046)

18.NS 10/0.4kV Vilancë-2(kodi:73000011002)

19.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-3 (Ahmetaj)(kodi:73000011036)

20.NS 10/0.4kV Dumnicë e Ulët-1(Qokollt)(kodi:73000011042)

21.NS 10/0.4kV Dumnicë (Latifaj)(kodi:73000011051)

22.NS 10/0.4kV TSSH Dumnicë L.Abazi(kodi:73000011053)

23.NS 10/0.4kV Ropicë (kodi:73000011026)

24.NS 10/0.4kV Ropicë (Rezhant)(kodi:73000011034)

25.NS 10/0.4kV Ropicë (Malokt)(kodi:73000011052)

26.NS 10/0.4kV Ropice lagjja Gashi(kodi:73000011057)

27.NS 10/0.4kV Bashollët(kodi:73000011027)

28.NS 10/0.4kV Samadregjë (kodi:73000011028)

29.NS 10/0.4kV Sopjanët (kodi:73000011029)

30.NS 10/0.4kV TSSH Shalakët (kodi:73000011030)

31.NS 10/0.4kV Samadrexhë (Shkolla)(kodi:73000011031)

32.NS 10/0.4kV Gurthyesi (Ceceli)(kodi:73000011047)

33.NS 10/0.4kV Samadrexhë (Malokët)(kodi:73000011048)

34.NS 10/0.4kV Ceceli(kodi:73000011032)

35.NS 10/0.4kV Sllakovcë (kodi:73000011033)

36.NS 10/0.4kV Zagori (kodi:73000011035)

37.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-1(Rrustollt) (kodi:73000011037)

38.NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-2 (Balovit) (kodi:73000011038)

39.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Shkolla)(kodi:73000011039)

40.NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme(kodi:73000011040)

41.NS 10/0.4kV TS Naim Haradinaj(kodi:73000011058)

42.NS 10/0.4kV TS Faton Syla(kodi:73000011059)

Vendet: Maxhunaj, Dumnicë e Ulët, Vilancë, Ropicë, Brezhnicë, Samadrexhë dhe Dumicë e Mesme.

Arsyeja: Projekte investive, montimi i shtyllave te reja te betonit për projektin LOT2 Mitrovica-Maxhunaj-22 MV1-02/701.

Gjakovë 

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10kV Denji (kodi: 82081007) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rogana (kodi: 62000012) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Roganë, Hodonovc, Novosellë dhe Karaqevat.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve, dhe pastrimi i trasesë.