Punime për siguri të sistemit, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10kV Mazgiti  do të ndërprehet:

LP 10[kV]  Lumi i Madh – Stabilimenti në Stanoc  nga ora 09:00 deri në orën 17:00

Pa tension mbesin:

 1. NS 10/0.4[kV] Te Muhaxherët  (kodi: 15019008079)
 2. NS 10/0.4[kV] Stanovc 1- Prekazët (kodi: 15019008080)
 3. NS 10/0.4[kV] Te magazine (kodi: 15019008081)
 4. NS 10/0.4[kV] Lumi i Madh-banesat (kodi: 15019008083)
 5. NS 10/0.4[kV] Stanovc-pompa e benzines (kodi: 15019008084)
 6. NS 10/0.4[kV] Hagjaj-Stanovc (kodi: 15019008093)
 7. NS 10/0.4[kV] Haradinaj-Stanovc (kodi: 15019008094)
 8. NS 10/0.4[kV] Bregaj-Stanovc  (kodi: 15019008095)
 9. NS 10/0.4[kV] Cakajte-Stanovc (kodi: 15019008096)
 10. NS 10/0.4[kV] Petrol Olti Sllovenia Stanovc (kodi: 15019008185)
 11. NS 10/0.4[kV] te  Shaljanët-Stanofc (kodi: 15019008190)
 12. NS 10/0.4[kV] Vehbi Bregaj privat (kodi: 15019008175)
 13. NS 10/0.4[kV] Stanovc-2-Prekazet ZPRR 2015 (kodi:15019008182)
 14. NS 10/0.4[kV] Ismail Isa Hajredinaj”ISMAIL HAJREDINAJ”B.I (kodi: 15019008215)
 15. NS 10/0.4[kV] Haxhaj Stanovc e Re ZPRR 2019- (kodi: 15019008232)
 16. NS 10/0.4[kV] Haradinaj- Stanovc e reja (kodi: 15019008233)

Vendet: Stanofci i Ulët – një pjesë, Stanovci i Epërm dhe një pjesë e Lumit të Madh.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjës së re dhe demontimi i rrjetit të vjetër.

Punime nga pala e tretë

1.

Nga TS 35/10 kV Fushë-Kosovë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Albana (kodi: 15018008) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët dhe FSK-ja.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

Punime nga pala e tretë

1.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i vjetër (kodi: 40043007) nga ora 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kosovapetrolli (kodi: 40041003) nga ora 09:00-10:00 dhe 15:00 -16:00

Vendet: Rrugët: Driton Islami (një pjesë), e Reçakut (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë); fshatrat: Muhoc, Prelez i Jerlive, Prelez i Muhaxherëve, Talinoc i Jerlive (një pjesë) dhe Talinoc i Muhaxherëve (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 35/10kV Ferizaj 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4kV Njazis (kodi: 40041003062) nga ora 09:00 -16:00

Vendet: rr.Driton Islami ( një pjesë).

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005)nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja:  Projekte investive, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve nën tension.