Foto: KALLXO.com

Punime për siguri të sistemit e në projekte investive, vendet ku nesër do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për distribuimin e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se nesër do të zhvillojë punime të cilat janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Ky është orari sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Gjakovës

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Banja (kodi: 82082008) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: rr.602 Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, fshatrat: Banjë, Bellanicë dhe Gajrak.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragabili (kodi: 82082006) prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: rr.605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), rr.557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kijeva (kodi: 82082007) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçicë, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellanica (kodi: 82082005) prej orës 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnicë, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Rajoni i Pejës

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ujmiri (kodi: 52000001) prej orës 11:30 deri në ora 12:30

Vendet: Fabrika e kërpudhav , Rraci dhe Automekaniku.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

2.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fabrika e Farave (kodi: 52000010) prej orës 12:30 deri në ora 13:30

Vendet: Fabrika e Farave.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gremniku (kodi: 52000011) prej orës 13:30 deri në ora 14:30

Vendet: Gremniku, Dollci, Qupeva, Volljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskova.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qyteti – Klinë (kodi: 52000012) prej orës 14:30 deri në ora 15:30

Vendet: Sheshi Mujë Krasniqi, rr. Dëshmoret e Kombit, rr. Mehdi Morina, rr. Osman Krasniqi dhe rr. Skender Rexhepi.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Rajoni i Prishtinës

1.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Milloshevë (TMK) (kodi: 15019005) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet:Llazarevë, Raskova, Bakshi, Milloshevë, Babimoc dhe  Gracë.

Arsyeja: Punime në rrjetin e mesëm Babinmofc.

Verejtje: Dalja  do  të  ndalet vëtëm  kur  kërkohet siguria  e 100% me  degëzimet e 10kV.

2.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Lagjja e Kuvajtit (kodi: 14000005037) prej orës 11:00 deri në ora 13:00

Vendet: : Lagjja e Kuvajtit

Arsyeja: Instalimi i Buhollcit dhe Termometrit në transformator

Punime në projekte investive

Rajoni i Prishtinës

1.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

TS 10/04kV Zabel i Ulët te shkolla (kodi: 16100005038) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Zabel i Ulët- te shkolla.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

 

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10kV J25 Mati 1 (kodi: 19000025) prej orës    09:00 deri në ora 21:00

Vendet: TS “EURO STIL”SH.P.K.Shefqet Kabashi, Bujar Hasani”BTP HOLDING”Sh.P.K., “3B Projekti”sh.p.k, NP”Krapi -com”-Faik Krapi, “Morina -IB”, HPK”Premium Construction”, SHPK”Lirimi&ACL”-Hysen Haxhaj, Abakos 1 dhe Arti group, Rojal shpk.-Arber Kryeziu, Valon Vataj”KAWA GROUP”SH.P.K,

Arsyeja: Punimi i lidhëseve dhe energjizimi i kabllove të reja.

3.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kV Drenasi 2 (kodi: 16100002) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Drenas (një pjesë), Lagjja e Feroniklit, Çikatovë e Vjetër (TS Morinët).

Arsyeja: Punimi i lidheseve dhe energjizimi I kabllove te reja

Punime nga palët e treta

Rajoni i Prishtinës

1.

Nga TS 35/10 kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J36 Soliterat (kodi: 19000036) prej ores 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Soliterat D6 dhe D9, Mentor Bytyqi – Prishtin a e Re.

Arsyeja: Lidhëja e 6 kabllove 10(20) kV dhe energjizimin e kabllove të sistemit Hyrje-Dalje.