Punime në sistemin energjetik nga KEDS, vendet ku nesër priten ndërprerje të rrymës

Kompania për shpërndarjen e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se nesër për shkak të punimeve në sistemin energjetik në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

Sipas njoftimit nga KEDS, ky do të jetë orari dhe rajonet në të cilat do të ketë intervenime gjatë ditës së nesërme:

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Keqekollë-Hajkobillë  (Kodi: 14016004)  prej orës 10:00 –  15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashtië, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

2.

TS 220/35/10 kV Podujeva  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Fshatrat 2  (Kodi: 14000010)  prej orës 10:00 –  14:00

Vendet: fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Revizion i daljes.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Kolonija e Vjeter  (Kodi: 60024001)  prej orës 10:00 –  15:00

Vendet: Fshatrat: Jasanovik, Kllobukar (një pjesë), Koloni, Koloni e Vjetër, Koloni e Re, Plavica (një pjesë) dhe Tullar (një pjesë).

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në Brekoc dhe montim– demontimi i shtyllave në degëzimin  Moglica.

2.

TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Terpeza  (Kodi: 61065012)  prej orës 10:00 –  14:00

Vendet: Fshatrat: Ballancë, Çifllak (një pjesë), Devajë, Kllokot (një pjesë), Kravaricë, Pozharan, Tërpezë dhe Zhiti.

Arsyeja: Ndërrim i izolatorëve të tensionit të mesëm, ndërrimi i shtyllave 12- metërshe dhe shtrëngimi i përçuesve.

3.

TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tugjevc (kodi 62000004) prej orës 10:00  deri në ora 13:00

Vendet: Feriqevë, Tugjevc, Gnicë, Zaiqevc, Dogana kufiri, Grizime, Stralicë dhe Moqar.

Arsyeja: Bartja e rrjetit në shtyllën e re të tensionit të lartë.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Raqë Moglicë  (Kodi: 81000117)  prej orës 10:00 –  15:00

Vendet: Lagjja Brekoc; rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, Minatori, Shote Galica; fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave te thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës aty ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

2.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Dobroshi  (Kodi: 80080007)  prej orës 09:00 –  16:00

Vendet: fshatrat: Batushë, Berjah, Brovina, Dobrosh, Hereç, Koshare, Molliq, Nivokaz, Osek Hilë, Pacaj, Skivjan dhe Stubëll; rrugët: Dedë Gjon Luli, Lekë Dukagjini (një pjesë), Pashko Vasa (një pjesë), Mithat Frashëri (1 konsumator) dhe Nënë Tereza (1 konsumator).

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Prizren

1.

TS 110/10 kV Prizren 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Levisha  (Kodi: 31000012)  prej orës 09:00 –  16:00

Vendet: rrugët: 1 Adem Jashari (një pjesë), 303 Kamber Bruti, 304 Hafiz Ismajl Hakki, 306 Mbretëresha Teutë (një pjesë), 307 Sami Frashëri (një pjesë), 308 Kosova, 310 Adriatiku (një pjesë), 319 Tahir Meha (një pjesë), 320 Emin Pasha, 323 Ardian Zurnaxhiu; fshatat: Jabllanicë, Katund, Novosellë (një pjesë), Pouskë dhe Sharri (një pjesë).

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

2.

TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Bellobradi  (Kodi: 30036008)  prej orës 10:00 –  14:00

Vendet: fshatrat: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit.

Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Sllovia  (Kodi: 41000003)  prej orës 10:00 –  14:00

Vendet: Fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec,  Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Kontrollimi i ttrafostacioneve, lëshuesve katodik dhe pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

TS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV  Rashinca   (Kodi: 41046001)  prej orës 10:00 –  14:00

Vendet: fshatrat: Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë),  Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc dhe një pjesë e rrugës Komandant Kumanova.

Arsyeja: Punimi i shtyllave të vendosura 10 kV.

Peja

1.

TS 110/10 kV Deçan do të ndërprehet Degëzimi 10 kV Vokshi prej ores 11:00-14:00. TS-et që do të mbesin pa tension:

TS 10/0.4 kV       Lloqani  (Kodi:    53000007001)

TS 10/0.4 kV       Dranoc Qendra (Kodi:    53000007003)

TS 10/0.4 kV       Sllupë    (Kodi:    53000007004)

TS 10/0.4 kV       Drenoc Shkolla  (Kodi:    53000007005)

TS 10/0.4 kV       Pobërgjë 1-Mataj            (Kodi:    53000007006)

TS 10/0.4 kV       Pobërgjë Qendra varrezat           (Kodi:    53000007007)

TS 10/0.4 kV       Pobërgjë Tolaj   (Kodi:    53000007008)

TS 10/0.4 kV       Polana  (Kodi:    53000007009)

TS 10/0.4 kV       Vokshë                 (Kodi:    53000007010)

TS 10/0.4 kV       Vokshë Private (Kodi:    53000007011)

TS 10/0.4 kV       Pobergjë Hadergjonaj-(Hajdarmont)      (Kodi:    53000007042).

Vendet: Lloqani, Dranoc, Sllupe, Pobergje, Polana dhe Voksh.

Arsyeja: Kontrollimi  i rrjeti dhe ngritje e një shtylle 10 kV dhe bartje rrjeti në fshatin Polanë.