Punime në rrjetin elektrik, KEDS njofton se ku do të ketë ndërprerje të rrymës të hënën

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 20.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe nga palë të treta.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime në projekte investive

1.

NS 220/10 [kV] Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llapushniku (kodi: 16100028) nga ora 09:00 deri në ora  18:00

Vendet: Llapushnik, Orllat, Negroc, Vuqak, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i panelit të tensionit të ulët dhe pajisjeve përcjellëse si dhe demontim i rrjetit të vjetër.

2

NS 35/10[kV] Malisheva

Nga Dalja 10[kV] Bellanica

Do të ndërprehen këto NS 10/0.4[kV] nga ora 09:00 deri në ora  18:00

NS 10/0.4 [kV]SENIK  (Kodi:82082005016)

NS 10/0.4 [kV]NUHI ZYLLFAJ  (Kodi:82082005017)

NS 10/0.4 [kV]SENIK II  (Kodi:82082005018)

NS 10/0.4 [kV]LADROVCI I  (Kodi:82082005019)

NS 10/0.4 [kV]LADROVCI II  (Kodi:82082005020)

NS 10/0.4 [kV]LADROVCI I RI  (Kodi:82082005025)

NS 10/0.4 [kV]LLADRIVCI IV  (Kodi:82082005030)

NS 10/0.4 [kV]Senik Pompa  (Kodi:82082005041)

Vendet: Një pjesë e Lladrovcit, Sniku II dhe Seniku Pompa.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i panelit të tensionit të ulët dhe pajisjeve përcjellëse si dhe demontim i rrjetit të vjetër.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 110/10[kV] Peja 2

Nga Dalja 10[kV] Leshani –  Stabiliment degëzues – Sferk Lutogllavë do të ndërprehen këto NS 10/0.4[kV] nga ora 09:00 deri në ora  13:00

NS 10/0.4[kV] Tëresteniku 2  (Kodi:51000005044)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 5  (Kodi:51000005045)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 4  (Kodi:51000005046)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 1  (Kodi:51000005047)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 3  (Kodi:51000005048)

NS 10/0.4[kV] Lutogllava 2  (Kodi:51000005049)

NS 10/0.4[kV] Kushtrim Nitaj  (Kodi:51000005006)

NS 10/0.4[kV] ”Eling”-Pantelat Solare  (Kodi:51000005007)

NS 10/0.4[kV] NTSH TAKA 2  (Kodi:51000005008)

NS 10/0.4[kV] Sferkë e Thatë 2  (Kodi:51000005009)

NS 10/0.4[kV] Svërkë e Thatë 1  (Kodi:51000005010)

NS 10/0.4[kV] Deponija  (Kodi: 51000005011)

Vendet: Trestenik, Lutogllavë, Llabjan, Sferkë dhe Sferkë e Thatë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosje e shtyllave.

2.

Nga NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Loxha (Kodi: 51000008 ) prej 11:30 deri në ora 14:30

Vendet: fshatrat: Babiq, Dobërdol, Duboqakë (një pjesë), Firaj (një pjesë), Gorazhdecë, Llozhan, Millovancë, Pishtan (një pjesë), Poqestë, Ramun, Strellcë i Ulët, Vragoc, Zhllopek si dhe pjesë e rrugës Tranzit, Ruzhdi Haxhijaj dhe Dardanija 1, 2 dhe 3.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, lëvizja e kthinave 10 kV në stabilimentin shpërndarës – “Raushiq Kulla”.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Dragashi do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Restelica (kodi: 30036002) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Glloboçicë, Krushevë, Kukjan, Lubovishtë, Mlikë, Orqushë, Restelicë, Vranishtë dhe Zlipotok.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10 [kV] (shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pataqani (Kodi: 82000001) prej 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varjak, Zatriç.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Lladovë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pasjani (kodi: 61066013) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshati Llashticë, Pasjan, Burincë dhe Muqi Babë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

 

* * *

Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Gjilani 1  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Përlepnica (kodi: 60062002) nga ora 10:00 deri në ora 14:30

Vendet: fshatrat: Përlepnicë, Bunari i Përlepnicës, Kodra e Përlepnicës, Muhaxherët e Përlepnicës, Kmetoc, Kosaqë dhe Shillovë.

Arsyeja: Për realizimin e punimeve sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.