Punime në rrjetin elektrik, KEDS njofton se ku do të ketë ndërprerje të energjisë nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër, më 22.05.2024, do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik dhe nga palë të treta.

Si rezultat, në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ballovc (kodi: 14000008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Surkish, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqicë

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë

2.

Nga NS 35/10[kV] Besi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Prugovci (kodi: 10013012) prej nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Barilevë Lecët,Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company dhe Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga  TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet:

TR1 (J26) –  Drenasi me kod: 161000 dhe pa tension mbesin  daljet 10kV prej orës 00:05 deri ne ora 01:05.

Vendet: Te Soliterat, Posta, Te Shtëpia e shëndetit, Muratori 2000, Kullla com, Shtëpiza 2 (Rukolli), Drenas (një pjesë), Lagjja e Feroniklit, Çikatovë e Vjetër (TS Morinët), Drenas (një pjesë)  dhe Qendra Zejtare Lokalet, Shtrubullovë,, Krajkovë, Domanek, Baicë, Tërdevc, Obri, Pokleku,Vasileva, Sefë Hasi-Ferma e lopëve, Rexhep Cërrvadiku dhe Gllobari, Vërboci,Tërsteniku,Çikatovë,Gllanasellë dhe Dobrosheci, Poklek i ri, Korretica e Ulët, Komoran Bashota, Komoran, Mulliri Komoran, Banesat Poklek, Hib Petrol Zabel, Gllobari, Vërboci,Tërsteniku,Çikatovë,Gllanasellë dhe Dobrosheci, Shkolla e  mesme, Korotica, Sankovci, Fushticaë lorim Kurrumeli Gllanaselle, Trasingu, Gurethyesi Lladrovci, Korretica e Epërme (një pjesë) dhe Agani dhe Gurthyesi kalaja e Drenicës.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, rregullimin  e një koke kabllovike 10kV në kthinën J16.

Punime në projekte investive

1.

TS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 10kV J18 Grand Store (kodi: 19000030) nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: Grand Store, Fjolla-Kavaja, Çagllavica 1, Bajram Krasniqi L. Janina, Lagjja Marigona 1, Servisi i Gorenjes, Grand Store (Te Hysi), Lagjja Qëndresa 1, Lagjja Qëndresa 2, Trimi AL PVC te Grand Store, Trimi AL PVC te Grand Store, Lagjja NICI-Veterniku, Lagjja,,Katër Dardhat”, mbrapa Nicit, Afër servisit Gorenje – bashkëinvestim, Janina 2, Konsumatorët e lagjes Veternik – Naim Berisha, Naser Kelmendi-Nic holding, AL TRADE SH.P.K-TS 3 dhe AL TRADE SH.P.K-TS 4.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjave të reja me projektin investiv LOT 43(2022) Feeder 4 (Prishtinë).

2.

Nga NS 110/20(10)kV Prishtina 7

Nga Dalja 10 kV Llapnasellë  ne Stabilimentin Shpërndarës  do të nderprehen këta trafostacione  nga ora 09:00 deri ora  18:00

1.TS 10/0.4 kV Çagllavica 2 ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036034)

 1. TS 10/0.4 kV Çagllavica 3 ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036033)
 2. TS 10/0.4 kV Çagllavica 5 ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036036)
 3. TS 10/0.4 kV Banesat Marigona  2 ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036037)
 4. TS 10/0.4 kV Lagjja PANORAMA ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036040)
 5. TS 10/0.4 kV Afër Panorames ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036041)
 6. TS 10/0.4 kV Lagjja Logreta-Hamide Gashi ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036046)
 7. TS 10/0.4 kV Vullnet Kusari-Klinika Amerikane ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036157)
 8. TS 10/0.4 kV Albed ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036272)
 9. TS 10/0.4 kV Gazmend Haliti ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036278)
 10. TS 10/0.4 kV Gazmend Haliti ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036280)
 11. TS 10/0.4 kV Lagjja Hana ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036328)
 12. TS 10/0.4 kV Shtypshkronja Rezniqi ( TE Mercedesi) (kodi: 19000036337)

Vendet:  Hajvali Lagjja Marigona, Hajvali, Çagllavicë, Çaglavicë – Lagjja Hana, Anton Santori, Mbreti Gent dhe Agim Muji.

Arsyeja:  Projekte investive, energjizimi i linjave të reja me projektin investiv LOT 43(2022) Feeder 4 (Prishtinë).

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Gaçka (kodi: 40042002) nga ora 09:30 deri ora 14:30

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Punime në projekte investive

Nga TS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV J14 Rahovica  (kodi: 40000014 ) prej orës 09:00 deri në ora 18:00

Vendet: Bibaj, Mirosalë, Talinoc i Muhaxherëve, Softaj, Pojatë, Papaz, Rahovic dhe Fusha e Madhe.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave nën tension në projektin  Sazli II Kulla- Lot 7 Ferizaj.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10kV J09 Drejtimi i Komogllavës (kodi: 40000009) nga ora 14:30 deri 18:00

Vendet: fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë-Ferizaj (1 konsumator) dhe Varosh.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lluka (kodi: 53000009) prej orës 11:30 deri në ora 14:30

Vendet: Lluka e Epërme 1, Muçaj- Llukë

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, lëvizja e kthinave 10 kV në Stabilimentin Shpërndarës – “Carrabeg i Ulët – Ramosaj”.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J15 Rahoveci (kodi: 30000015)nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive i daljes 10kV (shtrëngim i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Punime në projekte investive

1.

NS 110/35/10[kV] Prizren 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Bodrumi  (kodi: 30000014) prej orës 09:00  deri në ora 12:00

Vendet: fshatrat: Atmagjë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave në projektet e Lot 16 në Nashec.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  TS 110/10(20)[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi: 73000009) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli  (një pjesë); fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosellë e Begut  (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e shtyllave 10 [kV].

2.

Nga TS 35/10 kV Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shala (kodi: 70000101) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiq, Rashan, Terstenë, Bare, Bajgora, Vidishiq, Kovaqicë, Kaçanoll, Rahovë, Boletin, Zhazhë, Vllahi, Zijaq, Maxherë, Melenicë, Dedi, Zabërgjë, Selac, si dhe SOWI KOSOVO L.L.C.  Central me Erë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi shtyllave riparim i ndarësit.

Vërejte: Dalja ka BRRE!

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Gjakova 2 të ndërprehet:

LP 10kV Qendra (kodi: 81000002) nga ora 10:00 deri ora  14:00

Vendet: rrugët: Abedin Tërbeshi, Ali Ibra, Ferhat Binishi (një pjesë), Ismail Qemali  (një pjesë),  Marin Barleti, Mazllum Lakuci, Mbretëresha Teuta, Nënë Tereza, Përmet Vula (një pjesë), Petro Nini Luarasi, Rruga Tirana, Skënderbeu (një pjesë), Tefik Çanga dhe Vëllezërit Frashri.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i TS 66 dhe 67.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Ponosheci (kodi: 80080006)  nga ora 09:00 deri 18:00

Vendet: fshatrat: Babaj i Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Guskë, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Orize Mejë, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Projekte investive, vënia në punë e LP të ri dhe demontimi i atij të vjetër – Lot 15 Ponosheci.

Punime nga palët e treta

1.

Nga TS 35/10kV Gjakova II do të ndërprehet:

Dlaja 10[kV] Tranzit (kodi: 81000112) nga  ora 09:00 deri 12:00

Vendet: Objekti banesor në  rr. Dëshmorët e Rugovës dhe Hib Petrolli.

Arsyeja: Punët që duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bresalci (kodi: 63000010) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Bresalci, Koretishta, Poneshi, Parallova, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Polja, Sllakovci dhe  Zhegovci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve, shtrëngimi i përçuesve në degëzimin kryesor.

2.

Nga TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Malisheva (kodi: 60060018) prej orës 12:00 deri në ora 14:00

Vendet: Malishevë, Vërbicë e Kmetocit, Capar, Bukovik, Miresh i Vogël, Dobërçan, Kufcë e Poshtme, Te Livadhet e Arapit, ‘MALSIA” – SH.P.K –  Nehat Spahiu, dhe Kmetoc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, evitimi i rrezikut nga kontakti degëve me tension dhe prerja e pemëve.

3.

Nga TS 35/10 kV Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10kV Uglari (kodi: 60060016) prej orës 12:00 deri në ora 14:00

Vendet: Kolektori, Uglari 1, 2 , Pograxh, Llofca, Doxht, Sllubica dhe Kokaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, evitimi i rrezikut nga kontakti degëve me tension dhe prerja e pemëve.