Foto: KALLXO.com

Punime në rrjet, KEDS tregon për vendet ku do të ndalet rryma nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve të Kosovës:

Prishtinë:

1.

Nga NS 35/10[kV] Koliq do të ndërprehet:

LP 10[kV] Koliqi (kodi: 14016002 ) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

Ferizaj:

1.

Nga TS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shtime (kodi: 41046003) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Shtimja, Lagjja e Pajtimit dhe Godanci i Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparimi i ormanit në TS Ambulanta, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gaçkes (kodi: 40042002) prej orës 09:00 deri 14:00

Vendet: Greme,Gaçka,Burrnik,Izhanc,Kashtanjeva,Bajnicë,Semaj,Prushaj,Sllatina dhe bizniset private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi I shtyllave thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Podrumi (Kodi: 82081008) prej orës 10:00 deri 15:00

Vendet: Bellacërkë (një pjesë), Berjakë, Sapniq (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

Pejë

1.

NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagerme (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardanija 2.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm/përforcimi i rrjetit të tensionit të mesëm.

Prizren

1.

Nga NS 35/10 [kV] Pirana do të ndërprehet:

LP 10[kV] Hasi 2 (kodi: 30034003 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Bregu i Drinit, Dedaj, Kabash i Hasit, Krajk (një pjesë), Kushnin, Lubizhdë e Hasit, Lukinaj (një pjesë) dhe Romajë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 35/10[kV] Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zhuri (kodi:30035003 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Fshati Shkozë (një pjesë) dhe Zhur.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

3.

Nga TS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Poslishta (kodi: 30035006 ) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjilan:

1.

Nga TS 35/20kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Slivova (kodi: 60024003) prej ores 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet:Bostoni,Turiqevc,Vllasali,Izvor,Koznicë,Svarqak,Prekoc,Manishincë,Zebincë,Vuqak,Llabjan,Llajshevc,Dragovc,Kukavicë,Gulmivodë.

Arsyeja: Shtrëngimi I përçuesve dhe riparimi I shtyllave vjetra dhe ndërrimi i ndonjë izollatori ku ka nevojë.

2.

Nga NS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Industriali (kodi: 61065005 ) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Kllokot (një pjesë), Mogillë. Rrugët: Viti-Kllokot (një pjesë), Preshevës (një pjesë) dhe Fabrika e ujit në Zonën Industriale.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave 12m dhe izolatorëve të tensionit të mesëm.

Mitrovicë:

1.

TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qytet e fshatra (Kodi: 73000003) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Gjykata e re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i ndarësve në trafoshtylla.

2.

Nga TS 110/10kV Mitrovica 2 – J32 (TR2) do të ndërprehet:

SD 10/10kV Mitrovica 2 (J01, J15 dhe J20) me kod: 700001 dhe dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 11:00 deri ne ora 15:00.

Vendet: rrugët: 11 Marsi, Ahmet Krasniqi, Ahmet Selaci, Avni Dibrani (një pjesë), Adem Trepça (një pjesë), Bajram Musa (një pjesë), Bislim Trepça (një pjesë), Ibrahim Popoci (një pjesë), Imer Prizreni, Jeton Trstena, Martirët e Kombit, Mehmet Gradica (një pjesë), Luan Haradinaj, Uçk-së, Ukshin Kovaqica, Selim Bislimi (një pjesë), Shote Galica (një pjesë), Vllezërit Frashëri (një pjesë), Gucia (një pjesë), Xhemail Zhazha (një pjesë) dhe Xhefer Deva, Afrim Hajrizi (një pjesë), Artim Jashari, Ali Pashë Gucia (një pjesë), Aziz Zhilivoda (një pjesë), Bashkimi Kombëtar (një pjesë), Badri Hasani (një pjesë), Behram Mehmeti (një pjesë), Beteja e Kosharës (një pjesë), Dan Doroci, Harun Beka (një pjesë), Ilirida, Ismail Loshi (një pjesë), Lekë Dukagjini (një pjesë), Mbreteresha Teutë, Magjistralja e Adriatikut (një pjesë), Mujë Krasniqi, Musa Hoti (një pjesë), Qamëria (një pjesë), Muharrem Kurti (një pjesë), Mehmet Isai (një pjesë), Meliha Rama (një pjesë), Ramadan Zeqiri (një pjesë), Ramadan Peci, Hilmi Kajtazi, Safet Rexhepi (një pjesë), Olise Paskali (një pjesë), Riza Selaci (një pjesë), Ukshin Kovaqica, Mursel Rama dhe Xhevdet Ahmeti (një pjesë), Magjistralja e Adriatikut, Vllezërit Frashëri, Vllezërit Bytyqi, Mustafë Shyti (një pjesë), Rexhep Remziu (një pjesë), Xhevdet Bajrami (një pjesë), Sylejman Shala (një pjesë), Shala (një pjesë), Shefqet Shkupi dhe Xhemail Zhazha (një pjesë), dem Voca (një pjesë), Ali Zeneli, Fahri Aliu, Ferat Draga, Gani Musa (një pjesë), Nexhip Draga, Çlirimi (një pjesë), Ehat Prekazi (një pjesë), Esat Ibishi (një pjesë), Miran Hajra (një pjesë), Ukshin Kovaçica, Vëllezërit Dragaj (një pjesë) dhe Xhelal Mitrovica, li Pashë Gucia, Agim Ramadani (një pjesë), Bedri Hasanaj, Magjistralja e Adriatikut, Musa Hoti (njëpjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Ramadan Zeqiri (një pjesë), Artim Jashari (një pjesë), Sabedin Prekazi (një pjesë), Sali Sejdiu (njëpjesë), Sylë Vokshi (njëpjesë), Musino Kakulari (një pjesë), Agim Ramadani (një pjesë), Bashkimi Kombëtar (një pjesë), Esat Imeri, Remzi Durmishi (një pjesë), Parisi (një pjesë), Rifat Vidishiqi (njëpjesë), Jakup Ceraja, Adem Jashari, Afrim Zhitia, Agim Hajrizi (një pjesë), Ahmet Selaci (njëpjesë), Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Arta, Bedri Xhina; fshatrat: Frashër, Frashër i Madh, Frashër i Vogël, Pantinë (një pjesë) dhe Reshan (një pjesë), Broboniç, Gradevc (një pjesë), Koshtovë, Koprivë (një pjesë), Vinac, Vinac i Epërm dhe Vinac i Poshtëm.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtja totale e nënstacionit.

28.07.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.7 PR 2 – PR 7 (kodi: 11000078) në dy termine nga10:00 deri 10:10 dhe nga ora 14:20 deri 14:30.

Vendet: Një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjesë e rr. Muharrem Fejza dhe një pjesë e rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Për krijimin e kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20kV Dalja nr.7 PR 7 – PR 2 (kodi: 19000078) në dy termine nga 10:00 deri 10:10 dhe nga ora 14:20 deri 14:30

Vendet: Një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjesë e rr. Muharrem Fejza dhe një pjesë e rr. Shaqir Igrishta.

Arsyeja: Për krijimin e kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit të tensionit të mesëm.

3.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

1.TS 20/04[kV] Rrustem Rukolli (kodi: 11000078263) nga ora 10:00 deri 14:30

Vendet: Rrustem Rukolli N.N.”R&Rukolli”Sh.p.k.

2.TS 20/04[kV] Tau Gen (kodi: 11000078267) nga ora 10:00 deri 14:30

Vendet: TS Tau Gen.

3.TS 20/04[kV] Prona Union” (kodi: 11000078209) nga ora 10:00 deri 14:30

Vendet: TS Prona Union.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 20 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.