Punime në rrjet, KEDS tregon ku nuk do të ketë rrymë nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se nesër do të kryhen punime “të domosdoshme për siguri të sistemit” dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është njoftimi i plotë i KEDS sipas rajoneve:

 Prishtinë

1.

Nga TS 110/35/ 10[kV] Palaj  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Prelluzha  (kodi: 18024003) prej orës 10:30  deri ne ora 14:30

Vendet: Fidanishtë, Fidanishtë Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovc i Ulët, Prilluzha, Gllavotinë Bivolak, Zhilivodë, Strovc dhe Bequk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lumbardhi (kodi 53000005) prej orës 10:00  deri ne ora 14:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – nderimi i shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm.

 2.

Nga NS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Klinavci (kodi 52000002) prej orës 11:00  deri ne ora 15:00

Vendet: Bekaje (një pjesë), Binq, Gjurgjevik i Vogël, Grapc, Kërnicë, Klinavcë, Leskoc, Ranoc (një pjesë) dhe Shtupel.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i dy shtyllave të tensionit të mesëm lokacioni  -Binqë –Grapc.

 Prizren

1.

Nga NS 110/10kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10kV Zhupa  (kodi: 31000026 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00.

Vendet: fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

2.

Nga NS 35/10[kV] Prizreni IV do të ndërprehet:

LP 10[kV] Bajram Curri (kodi: 30033008 ) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: rrugët: 10 Kukësi, 417 Xhevat Berisha, 437 Mbreti Pleurat (një pjesë), 584 Bajram Curri (një pjesë) dhe 8 William Walker (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

 Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004)  nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan  (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha  (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, kontrolli i trafove për  Ulët dhe  ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesve.

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rubovci (kodi 62000003) prej orës 10:00  deri ne ora 13:00

Vendet: fshatrat: Berivojcë (një pjesë) dhe Ruboc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i kokave kabllovike në TS12.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Kaçanik  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Voskopoja   (kodi: 40043001)  nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: fshatrat: Biqec, Bob (një pjesë), Dubravë, Dushkaja, Kovaçec, Kukaj, Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Nikaj, Rekë, Soponicë, Tusha, Trimor (Kovaçec) (një pjesë) dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan do të ndërprehet:

LP 10[kV] QMI I (kodi: 41000011) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Pa tension mbesin edhe këta trafostacione:

TS 10/04 kV Rezidenca Marigona 1 (kodi: 10000001110) prej orës 13:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV L. Marigona sh.p.k.Erolld Belegu (kodi: 10000001139) prej orës 13:00 deri në 17:00

TS 10/04 kV Rasim Mrlaku”Marigona Rezidencë” (kodi: 10000001158) prej orës 13:00 deri në  17:00

Vendet: Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë) dhe fshati Suhadoll (një pjesë), Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh, Hospital Kosova, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë (një pjesë- nga ura e Lipjanit përgjatë rrugës (Zonës industriale) deri tek rrethi i Maratonës dhe fshati Suhadoll (një pjesë), (një pjesë) e lagjes Marigona.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi ë mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

3.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Burgu (kodi: 41000008) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: Burgu.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi I furnizimit të motorit nga DC në AC.

4.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehen:

LP 10[kV] Bablaku  (kodi:41000001) prej orës 11:00  – 12:00 .Vendet: Rubovci, Kojska, ETC, Firma Luma, Gurthyesi Nuredin Kuzhani dhe Lagjja e Jeta e re.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

5.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Baza e Asfalltit (kodi: 41000005) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: Baza e asfaltit, Jeta  e re, Gracka e Vjetër, Topliqani dhe Gracka e Vogël.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe ndërrimi I furnizimit te motorit nga DC në AC.

 6.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Lypjani-Qendra  (kodi: 41000006)  prej orës 12:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Një pjesë e qytetit, rrugët “Lidhja e Prizrenit”, “Tahir Sinani”, “Komandant Kumanova” Ambulanta  etj.                     

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit te motorit nga DC në AC.

7.

Nga TS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV]  Kraishta (kodi 41000002) prej orës 12:00 deri në ora 13:00.

Vendet: Rufci i Ri, Rufci i Vjetër, Hallaqi i Vogël, Hallaqi i Madh, Ribar i Vogël, Ribar i Madh, Zllakuqan, Kraishta, Bujani, BreguiI Zi, Godanci i Epërm, Varigoci dhe Kraishta.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

8.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Sllovija  (kodi:41000003) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec,  Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

 9.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zona Industriale   ( kodi: 41000009) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë/Livade, Magj. Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Shqyrtimi I mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit te motorit nga DC ne AC

10.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Konjuhi (kodi:41000004 ) nga ora 14:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Akllap (lagja e Akllapit) (një pjesë), Banullë, Gumnasellë (një pjesë), Janevë, Konjuh, Lipjan (lagja e Akllapit) (një pjesë), Lagja e Burimit, Lagja e Re (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Magj. Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magj. Lipjan-Prishtinë, Çallapeku (një pjesë), Lagja Sadik Shala dhe Udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit te motorit nga DC në AC.

11.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

LP 10[kV] Shkolla e M-Adem Gllavica (kodi:41000010)  nga ora 14:00 deri 15:00

Vendet: Lipjan

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

12.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjan  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Sllovija  (kodi:41000003) nga ora 10:00 deri 15:30

Vendet: fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec,  Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Pune e planifikuara në projektin: 0102050622 LP 10 (20) [kV] Diobratin  – Gushtericë e Ulët 1.