Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 220/35/10(20)[kV]   Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Llausha (kodi: 14000013) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 35/10[kV] Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10kV Vragoli (kodi: 15018007) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Vragoli, Miradi e Ulët (një pjesë), Batusa, Henci, Lagjja 29  dhe Pompen FAM GAS

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Barilevë te Xhamia me (kod: 13000002049)  nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet:  TS Barilevë te Xhamia.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

Punime në projekte investive

1.

Nga TS 220/10[kV] Drenasi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Baica (kodi: 16100008) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Baincë, Korreticë e Ulët, Abri, Tërdevc, Drenas-një pjesë dhe Çikatovë e Re.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i trafostacionit  të ri.

Pejë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Loxha (kodi: 51000008) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Graboc, Lubeniq, Loxhë, Raushiq, Raushiq i Ri (një pjesë), Strellc i Epërm, Zagerme (një pjesë) dhe Zllopek (një pjesë), si dhe një pjesë e rrugës Dardanija 2.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrim i konzollave dhe izolatorëve.

2.

Nga NS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV J14  Gremniku (kodi: 52000011) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Gremniku, Dollci, Qupeva,Vlljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskova.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm 10kV, përforcim rrjeti.

3.

Nga NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV J11 Lumbardhi (kodi: 53000005) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Llukë Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishë, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Prizren:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10kV Randobrava (kodi: 30034010) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Randobravë, Retije e Ulët dhe Retije e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar, revizion i daljes 10kV (shtrëngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuar).

Gjakovë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Xërxë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Denji (kodi: 82081007) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive,  vendosja, montim – demontim i shtyllave të dëmtuara.