Foto: KALLXO.com

Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë nesër ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Mitrovicë

1.

NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi 73000005) nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, bartja e rrjetit  nga shtyllat e vjetra në të reja dhe ndërrimi i izolatorëve.

Pejë

1.

NS 10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zajmi (kodi 52000104) nga ora 11:00 deri në ora  14:00

Vendet: Fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i  dy shtyllave të tensionit të mesëm. Lokacioni Grabonic – dhe te varrezat e dëshmorëve.

Gjilani

1.

NS 35/10[kV] Gjilani I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Malisheva (kodi 60060018) nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: Rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi, Vëllezërit Maliqi (një pjesë) dhe Abdullah Tahiri (një pjesë); fshatrat: Bukovik, Capar, Dobërçan, Kufcë e Poshtme (një pjesë), Malishevë, Malishevë e Poshtme, Malishevë e Epërme dhe Vërbicë e Kmetocit.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të kalbura të tensionit të mesëm të drurit me shtylla të reja, përforcim i rrjetit, degëzimi kah Dobërqani.

Prishtinë

1.

NS 35/10[kV] Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Prelluzha (kodi 18024003) nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: Fidanishtë, Fidanishte Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzha, Lumi i Madh, Gllavotini Bivolaku, Zhilivoda, Strovci dhe Bequku.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i bazave të siguresave 10 kV, ndërrimi i izolatorëve.

2.

NS 35/10[kV] Mazgit do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shkabaj (kodi 15019002) nga ora 10:30 deri në ora  14:30

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq një pjesë, Reform dhe Al Petrol.

Arsyeja:  Mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

Ferizaj

1.

NS 35/10[kV] Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shtime (kodi 41046003) nga ora 10:00 deri në ora  14:00

Vendet: rrugët: 12 Qershori, 14 Dhjetori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Musliu (një pjesë), Ahmet Kaçiku, Ahmet Shtimja (një pjesë), Anton Çetta, Arben Hyseni (një pjesë), e Prishtinës, e Tiranës, Imer Devetaku, Jetë Hasani, Komandant Kumanova, Lagja e Pajtimit, Milaim Beka, Ymer Prizreni (një pjesë), Rrethrrotullimi për Godanc, Shaqir Tërshana (një pjesë),  Shefket Muhadini, Sheshi i Dëshmorëve, Sheshi i UÇK (një pjesë), Shtime, Smajl Gorani, Sylejman Vokshi (një pjesë), Ymer Prizreni (një pjesë), Godanc i Poshtëm dhe Godanc i Ulët.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, punime në degëzimin e Varigovcit, ndërrimi i izolatorëve dhe shtrëngimi i përçueseve.

2.

NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Sllovia (kodi 41000003) nga ora 10:00 deri në ora  15:30

Vendet: fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Mareci,  Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Punë e planifikuar në projektin: 0102050622 LP 10 (20) [kV] Dobratin  – Gushtericë e Ulët.

Gjakovë

1.

NS 110/35/10[kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pataqani(kodi: 82000001) nga ora 09:00 deri në ora  16:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtërm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Prizreni

1.

NS 35/10[kV] Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Pirana (kodi 30034008) nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: Fshati Piranë.

Arsyeja:  Revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.