Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës të premten

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Parku i Biznesit do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llapushniku (kodi: 16023003) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Llapushniku, Orllati, Negroci, Vuqaku, Xhurgjicë, Shkolla LLapushnik dhe Kleqkë e re.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 5

Nga Dalja 10[kV] J06 Rezervoaret KFOR do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Prugovc Kaqurët (kodi: 13000002045) nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Një pjesë e rr. Blinishta dhe një pjesë e rr. Ilir Maloku,një pjesë e rr. Qazim Dragusha.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

3.

Nga NS 220/35/10 [kV] Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Ballovci (kodi: 14000008 ) në dy termine nga 10:00 deri 10:15 dhe 13:45 deri 14:00

Vendet: Surkishi, Lladofci, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqicë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

Ndërprerje në  degëzimin për Turçinë nga ora 10:00 deri 14:00

NS 10/0.4[kV]  të cilët mbesin pa tension:

NS 10/0.4[kV] Surdull (Kodi:14000008056)

NS 10/0.4[kV] Herticë 1  te shkolla     (Kodi:14000008057)

NS 10/0.4[kV] Herticë 2  te Pollomet  (Kodi:14000008058)

NS 10/0.4[kV] Drazhnje          (Kodi:14000008059)

NS 10/0.4[kV] Turuqicë 1- Dibranet   (Kodi:14000008061)

NS 10/0.4[kV] Turuqice 2 shkolla       (Kodi:14000008062)

NS 10/0.4[kV] Rakenicë          (Kodi:14000008060)

Vendet: Heticë, Ballovc, Turan, Llapashticë e Ulët dhe Rakinicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, demontimi i shtyllave 10kV në LP, degëzimi për Turçinë.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10 [kV] Prishtina 5

Nga Dalja 10[kV] J05 Bardhoshi do të ndërprehen në  NS 10/0.4 Stabilimentin te Nazi  këto nënstacione nga ora 09:00 -17:00

NS 10/0.4[kV] Truda   (Kodi:13000001002)

NS 10/0.4[kV] Milevci (Kodi:13000001003)

NS 10/0.4[kV] Bernica e Epërme 1     (Kodi:13000001004)

NS 10/0.4[kV] Bërnica e Epërme 2     (Kodi:13000001005)

NS 10/0.4[kV] Siqeva 1           (Kodi:13000001007)

NS 10/0.4[kV] Siqeva 2           (Kodi:13000001008)

NS 10/0.4[kV] Sharbani i Epërm (Kodi:13000001009)

NS 10/0.4[kV] Bernicë e Epërme 3     (Kodi:13000001042)

NS 10/0.4[kV] Kolegji “Euro Sporti”(bardhosh)          (Kodi:13000001062)

NS 10/0.4[kV]  ALBI KOMERCE       (Kodi:13000001071)

NS 10/0.4[kV] Nentë Vëllezërit (Gurëthyes)   (Kodi:13000001081)

NS 10/0.4[kV] Blinda te Kupinët         (Kodi:13000001088)

NS 10/0.4[kV] “Berlini”           (Kodi:13000001092)

NS 10/0.4[kV] Fshati Bardhosh-bashkeinvestim         (Kodi:13000001095)

NS 10/0.4[kV] Xhevdet Rexhepi “VIVA FRESH” shpk          (Kodi:13000001118)

NS 10/0.4[kV] (Kodi:13000001131)

Vendet: fshati. Trudë, Bardhosh, Bernicë e Epërme, Siqevë, Sharban, Radashevc, rr.Burim Grajçevci dhe Akili Siqevë.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i transformatorit, ormanit 0.4kVA, izolatorëve në TS Truda dhe TS Bardhosh me bashkëfinancim.

Punime nga pala e tretë

1.

NS 35/10[kV] Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV]  Graçanica 1 (kodi: 10014004) prej ores 10:00 deri në ora 17:00

Vendet: Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Ibër Lepenci dhe Lindja.

Arsyeja: për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga Stabilimenti 10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Klina  3 (kodi: 52000101) prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: Rrugët: 28 Nëntori (një pjesë), Abedin Rexha, Ali Kelmendi, Arbëria (një pjesë), Bajram Curri, Dëshmorët e Kombit, Elena Gjika, Fehmi Agani (një pjesë), Ganimete Tërbeshi (një pjesë), Imer Berisha (një pjesë), Jusuf Gërvalla, një pjesë e Klinës, Drini Bardh, Lidhja e Prizrenit, Mehmet Haxhaj, Mirush Dakaj (një pjesë), Ndue Perlleshi (një pjesë), Nënë Tereza, Perlina, Sadik Rama (një pjesë), Sheshi Mujë Krasniqi (një pjesë), Sheshi Nëna Terezë (një pjesë), Ymer Basha (një pjesë) dhe Ymer Berisha; fz\shatrat: Dollc (një pjesë), Dresnik (një pjesë), Maluzhganë, Tikëvesh dhe Zajm (një pjesë).

Arsyeja: ndërprerje për siguri, shhtimi i vajit TS Qendra sociale.

Prizren

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gernqari (kodi: 31000009) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: 2 Ukë Bytyqi (një pjesë), 284 Sherif Agë Turtulla (një pjesë), 287 Ramadan Çejku (një pjesë), 288 Epirotët (një pjesë) dhe fshati Gërnçar.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i shtyllave/izolatorëve të dëmtuara).

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10 [kV] Shtime do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] J02 Kosharja (kodi: 41046005) prej orës 11:00 deri në ora 12:00

Vendet: Fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: Mirëmbajtjae preventive, testimi i ndërprerësit.

2.

Nga NS 35/10 [kV] Shtime do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shtime (kodi: 41046003) prej orës 12:00 deri në ora 13:00

Vendet: rrugët: 12 Qershori, 14 Dhjetori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Musliu (një pjesë), Ahmet Kaçiku, Ahmet Shtimja (një pjesë), Anton Çetta, Arben Hyseni (një pjesë), e Prishtinës, e Tiranës, Imer Devetaku, Jetë Hasani, Komandant Kumanova, Lagja e Pajtimit, Milaim Beka, Ymer Prizreni (një pjesë), Rrethrrotullimi për Godanc, Shaqir Tërshana (një pjesë),  Shefket Muhadini, Sheshi i Dëshmorëve, Sheshi i uçk-së (një pjesë), Shtime, Smajl Gorani, Sylejman Vokshi (një pjesë), Ymer Prizreni (një pjesë), Godanc i Poshtëm dhe Godanc i Ulët.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, testimi i ndërprerësit.

3.

Nga NS 35/10 [kV] Shtime do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rashinca (kodi: 41046001) prej orës 13:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë),  Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc dhe një pjesë e rrugës Komandant Kumanova.

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive, testimi i ndërprerësit.

4.

Nga NS 35/10 [kV] Shtime do të  ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carraleva (kodi: 41046004) prej orës 14:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Anton Çetta (një pjesë), e Tiranës, Milaim Beha, Ruzhdi Salihu (një pjesë), Skenderbeu, Sylejman Vokshi (një pjesë), Ëiliam Ëalker. Fshatrat: Belincë, Caralevë, Greiçec (një pjesë), Karaçicë (një pjesë), Llanishtë (një pjesë), Pjetërshticë, Rancë (një pjesë), Topillë (një pjesë) dhe Zborc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, testimi i ndërprerësit.

5.

Nga NS 35/10[kV] Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Breza (kodi: 40044003) nga ora 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Brezovica, Jazhincë, Sevcë, Vrbeshtica dhe Vikendicat.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllës

6.

NS 35/10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qyteti (kodi: 40043005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Agim Bajrami, Emin Duraku (një pjesë), Ismajl Raka, Ramadan Agushi dhe UÇK.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri – dislokimi i TS it 10/0.4kV te Posta  Kaçanik.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli  (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut  (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – vendosja e shtyllave 10 [kV] degëzimi për Karaxhë- Skrom.

2.

Nga Stabilimenti degëzues 10[kV] Shupkovci do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shala (kodi: 70000101) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: rrugët: Herojska (një pjesë) dhe Tyneli i Parë;  fshatrat: Bajgorë, Bare, Rekë, Stan Tërg, Kaçandoll (një pjesë), Kolloni (një pjesë), Kovaçicë (një pjesë), Kutllovc (një pjesë), Mazhiç, Rahovë (një pjesë), Rashan, Rekë (një pjesë), Tërsten (një pjesë), Vidishiç, Zasellë (një pjesë) dhe Trepça.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ratkoci (kodi: 82081006) prej ores 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja, montim – demontim i shtyllave të dëmtuara.

Punime në projekte investive

1.

NS 35/10 [kV] Malishevë

Nga Dalja 10[kV] J06 Malisheva do të ndërprehet:

NS 10/0.4 [kV] TS Te Keki (kodi: 82082004002) në dy termine nga ora 09:00 -12:00 dhe 14:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Rilindja kombëtare.

Arsyeja: Projekte investive, lidhja e kabllove të reja në ormanin e tensionit të ulët.

2.

Nga NS 110/10(20) [kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura Terezive (kodi: 81000004)nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj, Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq dhe Ujz.

Arsyeja:  Projekte investive, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve, projekti – LOT 12 -Ura e Terzive.

Punime nga pala e tretë

1.

NS 35/10 [kV] Malishevë

Nga Dalja 10[kV] Bellanica do të ndërprehet:

NS 10/0.4 [kV] TS BARDHI III (kodi: 82082005002) nga ora 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Bardh.

Arsyeja: punët qe duhet te kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.