Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës të martën

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Prishtinë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 220/35/10(20)[kV]  Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Bajqinë-Pollatë (kodi: 14000014) nga ora 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Bajqinë, Kerpimeh, Repë, Pollatë, Dvorishtë, Sllarinë, Reqicë, Zhiti, Sylevicë,Breze, Ternavic, Murgullë, Zakut, Metehi, Dobërdol, Fan Zahir Pajazit, Letanc te Rexha dhe Smajlovit.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave shtrëngimi i perçueseve.

2.

Nga NS 35/10[kV] Mazgiti  do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Te Barakat  (kodi: 15019002023 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:30

Vendet: lagjja Barakat në Shkabaj.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri -instalimi i daljes se re 0.4 kV në NS 10/0.4 kV Barakat Shkabaj.

3.

Nga TS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

LP 20[kV] Dalja nr.6 (kodi: 19000077) në dy termine prej orës 09:00- 09:10 dhe nga ora 11:50- 12:00

Vendet: Shkolla “Pavarësia”, Lagjja e Spitalit 4/1, Vëllezërit Asllani,Pozhegu Brodhers, VG Construksion, Basri Jonuzi M&B dhe Uni Projekt.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

4.

TS 110/10(20)[kV] Prishtina 7

Nga  dalja  20[kV] Dalja nr.6  do të ndërprehet:

NS 20/0.4kV TS Qazim Asllanaj “Vëllezërit Asllani”SH.P.K  (kodi: 19000077184)  nga ora 09:00 deri ora 12:00

Vendet: Qazim Asllanaj “Vëllezërit Asllani”SH.P.K

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, punimi i kokave kabllovike.

5.

NS 110/10[kV] Prishtina 5

Nga Dalja 10 kv Rezervoarët e KFOR-it do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] TS Prugovc te Kaqurët me (kod: 13000002045) nga ora 10:30 deri 15:30

Vendet: fshati Prugovc  te Kaqurët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7

Nga LP 10[kV] Grand Store do të ndërprehet:

LP 10kV J18 Grand Store (kodi: 19000030) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Vendet: Grand Store, Fjolla-Kavaja, Qagllavica 1, Bajram Krasniqi L. Janina, Lagja Marigona 1, Servisi i Gorenjes, Grand Store(Te Hysi), Lagje Qëndresa 1, Lagje Qëndresa 2, Trimi AL PVC te Grand Store, Trimi AL PVC te Grand Store, Lagje NICI-Veterniku, Lagja,,Katër Dardhat”, mbrapa Nicit, Afër servisit Gorenje-bashkëi, Janina 2, Kons. e lagjes Veternik-Naim Berisha, Naser Kelmendi-Nic holding, AL TRADE SH.P.K-TS 3, AL TRADE SH.P.K-TS 4

Arsyeja: Projekte investive, Nderrimi i Transformatorit, LOT 35(2021) Feeder 4

Pejë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemi

1.

Nga TS 110/10 kV  Klina do të ndërprehet:

LP 10kV J14 – Gremniku (kodi:52000011) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Dollc, Gremnik, Kpuz, Perlina, Perqevë, Qeskovë, Qupevë, Qupevë e Ulët, Qupevë e Epërme, Rastok (një pjesë), Sferkë, Sferkë e Gashit dhe Volljakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçusve të tensionit të mesëm, lokacioni Sferrk.

2.

TS 35/10[kV] Magure do të ndërprehet:

LP 20kV J07 Drenica (kodi: 41048001) nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve dhe riparim i shtyllës.

 Prizren:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga  NS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:

TR2 – (J26) dhe pa tension mbesin 7 dalje 10kV prej orës 12:00  deri ne ora 14:00.

Vendet: fshatrat: Bajqevc, Bukosh, Delloc, Dubravë, Dvoran, Maçitevë, Mushtisht, Popolan, Savrovë, Sopijë dhe Vraniq, Budakovë, Çardak, Dardhishtë e Epërme, Dardhishtë e Ulët, Dragaqinë, Greiçec, Mohlan, Papaz, Reqan, Staravuçinë dhe Vërshec, NEËKO BALKAN L.L.C. në Therandë, Studençan, Dobërdelan, Samadraxhë, Motel Illyria, Gurëthyesi ENISI, Celi AG, Sejdi Binaku, Flori Kopshtar, Fabrina e Plastikës Gani Sallauka, Pompat e ujit: Studençan, Dobërdelan, Samadraxhë dhe bizneset Z.I. Solidi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, intervenim në kabllon e cila lidh dy seksionet e zbarrave kryesore.

Ferizaj:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/20/10[kV] Magure  do të ndërprehet:

LP 10kV J14 Harilaqi (kodi:41048003) nga ora 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevk (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm, konzollave, izolatorëve dhe bartja e rrjetit ne shtylla te reja.

2.

Nga NS 110/35/10(20)[kV] Lipjan do të ndërprehet:

LP 10kV J22 Banulla (kodi: 41000012) nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogc, Gumnasellë, Lagja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugaxhi, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja: Realizimi i sistemit  hyrje – dalje 10kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Punime në projekte investive

1.

Nga  NS 110/35/10[kV] Lipjani do te ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Zona Industriale 2 ( kodi: 41000025) në dy termine prej orës 09:00 deri 10:30 dhe nga ora 15:00 deri në ora 16:30

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.-konsumator komercial

Arsyeja:  Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave TM.

2.

NS 110/35/10 [kV] Lipjani

Nga Dalja 10 [kV] Zona Industriale 2  ne Stabiliment 10 kV  do te nderprehen prej orës 09:00 deri në ora 16:30

TS 10/.04 kV Drita Intercom (kodi:41000025225)

Vendet: Kompania Drita

Arsyeja: Projekt investiv, ndërrimi i kabllove te tensionit të ulët ndërmjet TS dhe ormanit të tensionit të ulët (0.4kV) për TS.

Mitrovicë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 110/10kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10kV Qytet e fshatra  (kodi: 73000003) nga ora 09:30 deri 14:00

Vendet: Gjykata e re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, Bartje e rrjetit 0.4kV nga shtylla e demtuar ne shtyllen e rrjetit 10kV te re ne Doborlluk.

Gjakovë:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 35/10[kV] Xërxë do të ndërprehet:

LP 10kV Ratkoci (kodi: 82081006) nga ora 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja, montim – demontim i shtyllave në seg. Xërxe 2.

 Punime në projekte investive

1.

TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dobroshi (kodi: 80080007) nga ora 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: fshatrat: Batushë, Berjah, Brovinë,  Dobrosh, Hereç,  Molliq, Nivokaz, Osek Hilë (një pjesë), Pacaj, Skivjan (një pjesë), Stubëll; rrugët: Dedë Gjon Luli (një pjesë), Pashko Vasa dhe Lekë Dukagjini.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri, zhvendosja e përçuesve të vjetër në përçues të ri.