Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës në fundjavë

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se në fundjavë do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari bazuar në përditësimet e fundit sipas rajoneve të Kosovës:

10.06.2023

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

NS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja  10 kV J06 Koliq-Ballaban (kodi: 14016002) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja dhe premontimi i shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

NS 110/10[kV] Prishtina 2  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ibrahim Banushi (Kodi: 11000001) nga ora 10:00 deri 10:05 dhe nga ora 13:55 deri 14:00

Vendet:. Rr.Ibrahim Banushi, Rr.Elena Gjika, Shtepia e Pleqeve.

Arsyeja: Krijimi I kushteve të punes pa tension, manipulim me ndarsa TM.

3.

NS 110/10[kV] Prishtina 2  do të ndërprehet:

TS. 10/04[kV] Ibrahim Banushi 2 (Kodi: 11000001002) nga ora 10:00 deri 14:00

TS. 10/04[kV] Elana Gjika (Kodi: 11000001004) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet:. Rr.Ibrahim Banushi, dhe Rr.Elena Gjika, nga një pjesë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndrrimiiI kthinave TM.

* * *

 

Punime nga palët e treta

1.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Shkabaj (kodi:15019002) nga ora 09:00 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

2.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Montingu (kodi:15019007) nga ora 09:00 deri 15:00

Vendet: TS Bajram Avdullahu, NNT Noti, Monting, Newpremix, NTP Dalma, Lagjja Shaqiri dhe TS Ismajl Jakupaj

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

 

Pejë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 110/10 kV  Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gremniku  (kodi:52000011) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Dollc, Gremnik, Kpuz, Perlina, Perqevë, Qeskovë, Qupevë, Qupevë e Ulët, Qupevë e Epërme, Rastok (një pjesë), Sferkë, Sferkë e Gashit dhe Volljakë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave te thyera dhe përforcim rrjeti.

2.

Nga TS 110/10 kV  Istog do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rakoshi (kodi:54000001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Zhakovë, Rakosh, Cërkolezi, ,Sine, Mojstir, Shushicë, Uqë dhe Suriganë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të tensionit të mesëm, bartje e rrjetit, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve.

 

Prizren

Punime nga palët e treta

1.

Nga 35/10[kV] Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Sharri 2  (kodi:30036003) nga ora 10:00-10:30 dhe 17:00-17:30.

Vendet:  rrugët: 480 Rruga e Dëshmorëve, 481 Rruga e Restelicës (një pjesë), 483 Rruga e Brodit (një pjesë), 484 Rruga e Radeshës (një pjesë) dhe 485 Adem Jashari (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga 35/10[kV] Dragash do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Lirim Kamberi NPT AEG Sharr (kodi:30036003006) nga ora 10:00-17:30.

Vendet:  NPT AEG Sharr.

Arsyeja: Zhvendosja e trafostacionit 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

 

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

TS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Gadime (kodi 41000013)  nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Fshati  Gadime e Eperme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm, konzollave, izolatorëve dhe bartja e rrjetit ne shtylla te reja.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj II do të ndërprehet:

Dalja 10kV J10 Bablaku Bizneset (kodi: 40041005) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bablak, Magjistralja .Ferizaj-Prishtinë, Babush i Muhaxherëve, Babushi i Ri, Mirash, Cërnillë dhe Surqinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, rregullimi i unazës Lipjan – Ferizaj.

3.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Komogllava (kodi: 40000009) nga ora 13:00 deri në ora 14:30

Vendet: Fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë-Ferizaj (1 konsumatorë) dhe Varosh.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, rregullimi i kabllos jashtë matjes.

4.

Nga TS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10kV J02 Pylltarija (kodi: 40043004) nga ora 15:00 deri 16:00

Vendet: Kërbliq dhe Leskovicë, Drenusha, Rakoci, Sanatoria, Llanishta, Gjurgjedelli, Runjeva, Hekurudha, Kisi dhe Lagjja e re.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, rregullimi i transformatorëve të dëmtuar matës rrymor.

 

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga TS 35/10 kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka  (kodi: 70000104) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë); fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

 

Gjakovë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10 kV] Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Opterusha  (kodi: 82000010)  nga ora 10:00 deri ora  14:00.

Vendet: Fshatrat: Bellacërkë, Brestoc, Celinë, Hoçë e Vogël, Hoçë e Madhe, Nagavc, Opterushë, Hoca e Madhe dhe Zoçishtë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, demontimi i shtyllave të temsionit të mesëm afër Pompa clori.

 

11.06.2023

Prishtinë

Punime nga pala e tretë

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 2  do të ndërprehet:

Dalja 20[kV] Normalia (Kodi: 11000081) prej ores 09:00  deri në ora 12:00

Vendet:.Rr.Lec Gradica një pjesë, rr. Mretresha Teutë një pjesë, rr. Dr.Shpetim Robaj një pjesë, rr.Aleks Buda një pjesë.

Arsyeja: për realizimi I sistemit hyrje-daljes dhe puneve qe duhet te kryhen sipas PEE-se dhe projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni I pranimeve teknike.

2.

TS 110/35/10  kV  Prishtina 1  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Energoinvest   (Kodi:10000003) nga ora 09:00 deri 15:00

Vendet: Ardarea, Meridiani, Migros, Energoinvesti,Step-Ag, TS A.Dervisholli, TS Shpend Shala,Eullex,EPC

Arsyeja: zhvendosja e trafostacionit 10(20)/0.4kV, sipas ZT.

 

Ferizaj

Punime nga pala e tretë

1.

Nga NS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

LP 10kV Koshare (kodi: 41046005) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: punët qe duhet te kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar.

 

Gjakovë

Punime nga pala e tretë

1.

Nga  NS 35/10 [kV] Gjakova III do të ndërprehet:

TS. 10/04[kV] TS-AGIMI (Kodi: 81084023506) nga ora 09:30 deri në ora 16:00.

TS. 10/04[kV]SHTEPIJA  Mallrave Agimi(Kodi:81084023510) nga ora 09:30 deri në ora 16:00.

Vendet:. Rr.Nënë Tereza dhe rr. Sadik Statovci nga një pjes.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndrrimiiI kthinave TM.