Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër do të kryhen punime për siguri të sistemit energjetik dhe si rezultat në kryeqytet do të ketë ndërprerje të rrymës.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/ LP10[kV]  Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Shkabaj (kodi: 15019002) prej orës 10:30  deri në ora 14:30

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

Prizren

1.

Nga NS 35/10[kV] Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rapça (kodi: 30036009) nga ora 11:00 deri 15:00

Vendet: fshatrat: Brezne, Buçe, Kërstec, Plavë, Rapqë e Epërme, Rapqë e Poshtme dhe Rrenc.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive – revizion ne LP 10kV, ndërrimi/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 110/10[kV]  Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mushtishti (kodi:32000002) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Sopija I, Sopija II, Dubrava, Mushtishti, Savrova, Bukoshi, Vraniqi dhe Baqevci.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjakovë

 1.

Nga TS 35/10(20)[kV] Gjakova III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J04 Dalja 21 (kodi: 81084018) në dy termine nga ora 11:00 deri 11:15 dhe nga ora 12:00 deri në orën 12:15

Vendet: Rrugët: Fehmi Agani, Ibrahim Fehmiu, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci.

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

 2.

Nga NS 35/10(20)kV Gjakova III do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] J13 Dalja 7 (kodi: 81084021) në dy termine nga ora 11:15 deri 11:30 dhe nga ora 12:15 deri 12:30.

Vendet: rrugët: Dah Polloshka, Fehmi Agani, F.Sereqi, Gjon Sereqi, Ibrahim Fehmiu, Mark Malota, Tivarit, Nënë Tereza, UÇK-së, Sadik Pozhegu dhe Sadik Stavileci (një pjesë).

Arsyeja: Kontrollimi i qarqeve sekondare të rrymave dhe tensioneve.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10[kV]  Gjilani III do të ndërprehet:

LP 10[kV] J11-Parku i Makinave (kodi: 60062011)  nga ora 11:00 deri 14:30

Vendet: rr:Bujanovcit: TS-440-Ukraincat; TS-22-Ideali-1; rr:Bujanovcit, TS-427-Morava e Binçës, rr: Xhorxh Uashingtoni; TS-23-28-Nëtori Xhorxh Uashintoni; TS-21-Lepa Brena, rr.Abdulla Tahir; TS-5-TMK-ja rr.Adem Jashari, TS-428-Kazerma dhe rr. Abdulla Tahiri.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i transformatorëve matës rrymor  2×100/5/5A.

2.

Nga NS 110/20(10) 10[kV]  Kamenica do të ndërprehet:

LP 10[kV]  Rogana (kodi: 62000012) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Fshatrat: Hodonc, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Katushnicë (një pjesë) dhe Rogaçicë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave te drurit me shtylla te betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

Pejë

 1.

Nga NS 110/35/10[kV]   Peja 1 do të ndërprehet:

LP 35[kV] KFOR-i Pejë  (kodi:500550) dhe pa tension mbetet 1 dalje 10[kV]

nga ora 11:00 deri 12:30

Vendet: KFOR-i  italian në Bellopojë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtja e transformatorit TR-1.

 2.

NS 35/10[kV]  Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Zajmi (kodi: 52000104)  nga ora 11:00 deri në ora  15:00

Vendet: fshatrat: Bokshiq, Deiq, Dollovë, Drenovcë, Dugojevë, Grabanicë, një pjesë e Klinës, Polce (një pjesë), Potërç, Potërç i Epërm, Videjë dhe Zajm.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i 3 shtyllave të tensionit të mesëm- lokacioni Grabonicë – dhe te Varrezat e dëshmorëve.

Ferizaj

 1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bonita (Bonusi) (kodi: 41000016) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: Një konsumator komercial në rrugën Avdi Kelmendi.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

2.

Nga NS 110/35/10[kV]   Lipjani do të ndërprehet:

Dalja [kV] Coca Cola (kodi: 41000017) nga ora 10:30 deri 11:30

Vendet: 1 konsumatorë komercial në Lipjan.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

3.

Nga NS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dajti (kodi: 41000018) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: Një konsumator komercial në Lipjan.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

4.

Nga NS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Lipjani Qendra II (kodi: 41000019) nga ora 11:30 deri 12:30

Vendet: rrugët: 1 Maji, Adem Jashari, Avdi Kelmendi, Boro Vukmiroviq (një pjesë),  Gjergj Fishta, Hamëz Jashari (një pjesë), Haxhi Kleçka, Komandant Kumanova, Lidhja e Prizrenit, Lipjan, Magjistralja Lipjan-Shtime (një pjesë), Shën Flori dhe Skënderbeu.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

5.

Nga NS 110/35/10[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Suhadolli (kodi: 41000020) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: fshatrat: Fushas (Llugë), Hashanët (një pjesë), Jeta e Re (Topliqan) (një pjesë), Lagja e Re, Lepi/Lepina, Lipjan, Fushas (Llugë), N.Naselje (Lipjan) (një pjesë), Radevë, Skulla/Skulanevo dhe Suhadoll.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit te motorit nga DC në AC.

 6.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Gadime (kodi: 41000013) nga ora 12:30 deri 13:30

Vendet: Fshatrat: Babush (një pjesë), Babush i Muhaxherëve, Bjeshkas (një pjesë), Gadime e Ulët, Gadime e Epërme, Vrellë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

7.

Nga NS 110/35/[kV]  Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Banulla (kodi: 41000012) nga ora 13:30 deri 14:30

Vendet: fshatrat: Banullë, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllogoc, Gumnasellë, Lagjja e Burimit (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Llugagji, Pojatë, Rubofc (një pjesë) dhe udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë), si dhe rrugët: Bajram Gashi (një pjesë), Ganimete Tërbeshi, Qamil Olluri (një pjesë), Sadik Shala dhe Shën Flori.

Arsyeja:  Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

8.

NS 110/35/10[kV]  Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10[kV]  Graniti Sh.P.K  (kodi: 41000023) prej orës 13:30 deri 14:30

Vendet: GRANITI SH.P.K.  Ismet Loshaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele dhe ndërrimi i furnizimit të motorit nga DC në AC.

9.

Nga TS 35/10 [kV]  Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Rashinca (kodi:41046001) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Davidovci, Rashinca Muzeqina, Vojnovci dhe Gjergja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja endarësit linjor 10kV.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi 73000009) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Bahri Kuqi, Bajram Imeri, Gojbule, Studime, Sfaraqak, Skrome, Bozhlan, Gumnishtë dhe Bega.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja  e shtyllës   dhe bartja e rrjetit  në shtyllën  e re 10 kV  në Skrom.