Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të rrymës

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se më 29.02.2024 do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit energjetik.

Për shkak të këtyre punimeve në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

1.

NS 110/10 [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] J11 PR2 Dalja nr.6 (Kodi: 11000077) nga ora 09:30 – 10:00 dhe 16:00 – 16:30

Vendet: Një pjesë e rr. Xheladin Hana, një pjesë e rr.Ndue Përlleshi, një pjesë e rr. Enver Maloku, një pjesë e rr. Shaqir Igrishta dhe një pjesë e rr. Muharrem Fejza.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 20 [kV] J11 PR2 Dalja nr.6 (Kodi: 19000077) nga ora 09:30 – 10:00 dhe 16:00 – 16:30

Vendet: Shkolla “Pavaresia”, Lagjja e Spitalit 4/1, Vëllezërit Asllani, Pozhegu Brodhers, VG Construksion, Basri Jonuzi M&B, Uni Projekt.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 2

Nga Dalja 20 [kV] J11 PR2 Dalja nr.6 do të ndërprehen në

nga ora  09:30 deri në ora 16:30 këto nënstacione:

NS 20/0.4[kV] NNP “Hoxha” Bajram Hoxha           (Kodi: 11000077232)

NS 20/0.4[kV] “EURO ABI “SH.P.K Kadrush Rexhepi       (Kodi: 11000077150)

NS 20/0.4[kV] B T P HOLDING SH.P.K      (Kodi: 11000077151)

Vendet: Një pjesë e Rr. Muharrem Fejza, Mati I- një pjesë e rr. C.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prizren

1.

Nga NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Mamusha (kodi: 32000006) nga ora 09:00 deri ora 11:00

Vendet: fshatrat: Leshan, Mamushë (një pjesë), Nepërbisht dhe Tërnje.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, përforcimi i rrjetit, eliminimi i rrezikut.

2.

Nga TS 35/10[kV] Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10kV Restelica (kodi: 30036002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lubovishtë, Kukjan, Vranishtë, Restelicë, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok dhe Orqushë.

Arsyeja: Ndërprerje emergjente, ndërrimi i shtyllave të thyera të tensionit të mesëm në fshatin Orqushë.

Punime nga palët e treta

1.

Nga NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Shpenadija  (kodi: 32000023) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Vendet: Fshatrat: Caparc, Novak, Serbica e Epërme, Shpenadi, Smaç, Trepetincë dhe Velezhë.

Arsyeja: Punime sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10[kV] Mitrovicë 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Shipoli (kodi: 70000001) prej orës 09:00 deri në ora  18:00

Vendet: rrugët: Agim Çavdërbasha, Ali Hadri (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Emin Duraku (një pjesë), Eqrem Çabej (një pjesë), Gazmend Baliu (një pjesë), Gjon Belushi, Ilaz Kodra, Marija Kraja (një pjesë), Ndre Mjeda (një pjesë), Pjetër Budi, Shkodra, Elez Begu (një pjesë), Nora Kelmendi (një pjesë), Sami Gashi (një pjesë), Selman Vojvoda (një pjesë), Jetish Bajrami (një pjesë) dhe Sylë Vokshi (një pjesë). Fshatrat: Frashër i Vogël (një pjesë), Lushtë, Pirç, Shipol, Vaganicë, Vaganicë e Poshtme, Vaganicë e Epërme, Vërnicë dhe Zhabar i Epërm (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i linjës dhe  përmirësimi i vërejtjeve të dhëna nga komisioni për pranim teknik.

2.

Nga NS 110/10(20) [kV] Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Qirezi (kodi: 74000004) prej orës 08:30 deri 09:00 dhe 16:30 deri 17:00

Vendet: fshatrat: Baks, Dashevc (një pjesë), Gllanasellë, Godanc, Godanc – Lagjja: Berbatovci dhe Gërguri,  Gradicë, Gradicë – Lagjja: Bardhi, Dervisholli, Fazliu, Muja, Selmani, Sukaj dhe Uka, Kozhicë, Krasaliq, Krasmirovc, Prelloc, Qirez, Polac – Lagjja: Gruda, Gucati, Hoti, Kabashi, Kerolli, Koca, Makolli, Myftari, Uka, Veliu, Xami dhe Koca si dhe Likoshani – Lagjja: Avdulli, Gjeli, Hasani, Miftari, Neziri, Zukaj dhe Zymeri.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

NS 110/10(20) [kV] Skenderaj

Nga Dalja 10[kV] Qirezi do të ndërprehet :

NS 10/0.4[kV] Likoshan e Re (Kodi:74000004033) prej orës 08:30 deri në ora 17:00

Vendet: Likoshani një pjesë.

Arsyeja: Projekte investive, vendosja e ormanit të ri të tensionit të ulët dhe ndarësit i ri.

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova III

Nga Dalja 10 [kV] Konvikti do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS-33  (kodi: 81084022501) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e rrugës Tirana.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit të tensionit, sipas zgjidhjes teknike.