Punime në rrjet, KEDS tregon ku do të ketë ndërprerje të energjisë nesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se nesër do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa lokacione për shkak të punimeve për siguri të sistemit energjetik.

Ky është orari sipas rajoneve:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] J22 Preoci (Kodi: 10000001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e magjistrales Prishtinë-Ferizaj, Preoci 1,Preoci 2, Kozmetik Parfumeri Golding-re, HIB Petrolli, Objkt afarist te HIBI, Bujar Nuka, Arena auto, Autodardania -Valdet Gjonbalaj, Rexhep Beqiri, Veton Topanica “AS PLAST, Marigona Residence, një pjesë e Preocit,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Palaj (kodi: 18024001) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi,  Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovc, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

3.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Barileve te Xhamia me (kod: 13000002049)  nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet:  TS Barilevë te Xhamia

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

Punime në projekte investive

1.

NS 110/10[kV] Prishtina 3

Nga  Dalja 10 [kV] Nr. 15 Kroni i Bardhë  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] SU-1/3 (Kodi: 12000035042)  prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10/0.4[kV] SU-1/3  (Kodi: 12000035097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: 28 Nëndori 1/3-H 3, 1. Dardania BB.1/3 H.1/6

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i paneleve të tensionit të ulët.

Pejë

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 110/35/10 [kV] Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Vitomirica (kodi: 50000010) nga ora 9:00 deri në ora 13:00

Vendet: Fshatrat: Dubovë, Dubovë e Madhe, Dubovë e Vogël, Fusha e Pejës (një pjesë), Katundi i Ri,  Novosellë, Vitomiricë , Vitomiricë I,II dhe III dhe Ozdrim. Rrugët: Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit,

Arsyeja: Projekte investive, përmirësimet e vërejtjeve të dëena nga komisioni i pranimit teknik.

Ferizaj

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit_Punime nga KOSTT-i

1.

Nga  TS 110/35/10kV Lipjan (H07) do të ndërprehet:

NS 35/10(20)kV Magure  (H03) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10(20)kV prej orës 12:00  deri ne ora 16:00.

Vendet: fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë, Blinaj (një pjesë), Dorajë e Madhe, Dobrajë e Vogël, Krojbardh (Dorajë e Madhe), Leshan(Gllanic) (një pjesë), Magurë, Medvec, Poturoc, Qylagë, Rrezja, Torinë dhe Vërshec, Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevk (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë), Vrellë e Goleshit dhe një pjesë e Sllatinës dhe Sllatinë (te aeroporti), Aeroporti i Prishtinës në Sllatinë, konsumatorë komercial në fshatin Magurë, Medvec dhe Kodra e Goleshit, Terminali i ri i Aeroportit në fshatin Vrellë dhe AEC KOSOVA_Wind Power. Fox Marble.

Arsyeja: Punime nga KOSTT-i në TR1.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemajli  (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut  (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja e ndarësit linjor në degëzimin për Bozhlan – Gumnishtë.

Punime nga pala e tretë

1.

Stabilimenti 10[kV] Shupkovci

Nga  Dalja 10 [kV] Sitnica  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Ndërtesa e kaltër-2 (Kodi: 70000103005) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Një pjesë e rr. Agim Hajrizi.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

Stabilimenti 10[kV] Shupkovci

Nga  Dalja 10 [kV] Sitnica  do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] Ndërtesa e kaltër (Kodi: 70000103008) prej orës 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Një pjesë e rr. Agim Hajrizi.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Gjakovë

Punime në projekte investive

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Dragobili (kodi: 82082006) prej orës 08:00 deri në ora  17:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Projekte investive, punime elektrike në kuadër të LOT 21 Malisheva.

2.

Nga NS 35/10[kV] Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 09:00 deri 09:30  dhe nga ora 14:00 deri 15:00

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumatorë), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumatorë). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

3.

NS 35/10[kV] Malisheva

Nga Dalja 10[kV] Mirusha do të ndërprehen nga ora 09:00 deri në ora 15:00

Këto nënstacione:

NS 10/0.4[kV] Damenik Lapidari      (Kodi: 82082002029)

NS 10/0.4[kV] Damenik          (Kodi: 82082002030)

NS 10/0.4[kV] Damanek 3 (Kodi: 82082002039)

Vendet: Një pjesë e Damenekut.

4.

Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ura e Terezive (kodi: 81000004) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Damjan (një pjesë), Fshaj Kushavec, Muhader, Pnish, Rogovë, Smaq, Ujz.

Arsyeja:  Projekte investive,  ndërrimi dhe energjenizimi i trafos.

5.

Nga NS 110/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Bistazhini (kodi: 81000005)nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë, Smaq (një pjesë),

Arsyeja:  Projekte investive, ndërrimi i izolatorëve, transformatorëve dhe ndarësit.

Gjilan

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

1.

Nga NS 110/10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ropotova (kodi: 62000014) prej orës 10:30 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Berivojcë (një pjesë), Bozhec, Busavatë, Dobërçan, Drenoc, Drenoc i Ulët, Drenoc i Epërm, Dubovë (një pjesë), Gllogoc, Hodec (një pjesë), Miganoc (një pjesë), Pançellë, Petroc, Ranillug, Ropotovë e Madhe, Ropotovë e Vogël dhe Tomanc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të drurit të kalbura me shtylla të reja të drurit.