Punime në rrjet, KEDS njofton për vendet ku pasnesër do të ketë ndërprerje të energjisë

Kompania KEDS ka njoftuar se për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit, të mërkurën më 28 shtator do të keytë ndërprerje të rrymës në disa vende në Kosovë.

Ky është orari sipas rajoneve për pasnesër:

Prishtinë 

1.

TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Grashticë Radashec  (kodi: 14016001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Grashticë dhe Radashec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

2.

TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koliq (kodi: 14016002) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Gaçka  (kodi: 40042002) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja 5 (kodi: 80080013) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 14 Qershori, Bajram Curri, Bujar Roka, Dah Polloshka (1 konsumator), Demush Taha, Dërgut Vokshi, Elton Zherka, Hasan Dashi, Ismail Qemali, Lekë Dukagjini (një pjesë), Luigj Gurakuqi, Mark Malota, Mihail Grameno, Mithat Frashëri, Nënë Tereza (një pjesë), Përmet Vula, Pjetër Bogdani (2 konsumatorë), Tivarit  (2 konsumatorë), Sadik Pozhegu  (2 konsumatorë), Shefki Shasivari, Shtjefën Gjecovi  (2 konsumatorë), Tahir Efendija (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçueseve.

 Gjilan

1.

TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tugjevci (kodi: 62000004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Berivojcë, Boscë, Bratilloc (një pjesë), Feriqevë (një pjesë), Grizimë, Jagllarë (një pjesë), Malësia, Lagjja e Malësisë, Moçar (një pjesë), Strelicë, Svircë (një pjesë), Tugjec, Zajçec dhe një pjesë e rrugës Kadri Zeka.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

Mitrovicë

1.

TS 35/10 kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Betonjerka  (kodi: 70000104) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: Agim Ramadani, Kemajl Ataturku, Fan Noli (një pjesë), Maria Shllaku (një pjesë), Nystret Musa (një pjesë), Shemsi Ahmeti (një pjesë), Bislim Bajgora (një pjesë), Brigada 141 Mehë Uka (një pjesë), Esat Meholli (një pjesë), Kalabria (një pjesë), Rifat Dedia (një pjesë), Halim Bajgora (një pjesë), Nezir Miftari (një pjesë), Kadri Bistrica (një pjesë) dhe Boletin (një pjesë); fshatrat: Zabërxhë (një pjesë), Selac (një pjesë), Lisicë (një pjesë) dhe Melenicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10 kV Mitrovica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lushta  (kodi: 70000015) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet:  Lushtë dhe Broboniq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave  dhe shtangimi i përçuesve.

Peja

1.

TS 110/10 kV Istog do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vrella  (kodi: 54000002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: Arben Januzaj, Bajram Gashi (një pjesë), Binak Prekiqi-Vrellë (një pjesë), Burimit (një pjesë), e Kosharës (një pjesë),  Hysni Zajmi, Ismet Bicaj-Vrellë (një pjesë), Izet Shatri-Vrellë (një pjesë), Laxhja e Shqiponjave, Naim Dreshaj-Vrellë (një pjesë), Nimon Demaj, Qazim Hakaj (një pjesë), Rexhë Murati, Selim Bajramaj, Sheshi i Lirisë-Vrellë dhe Skender Maraj. Fshatrat: Cerrcë, Kamenicë, Istoq (një pjesë), Istog i Vogël (një pjesë), Lubozhdë, Studenicë, Stupë dhe Vrellë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

Prizren

1.

TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Krusha  (kodi: 30034011) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Krushë e Madhe, Krushë e Vogël dhe Randobravë (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

2.

TS 110/10 kV Theranda  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Studenqani 1  (kodi: 32000018) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Dobërdelan, Reshtan, Samadrexhë dhe Studençan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 110/10 kV Prizreni 3  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Levisha   (kodi: 31000012) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: rrugët: 1 Adem Jashari (një pjesë), 303 Kamber Bruti, 304 Hafiz Ismajl Hakki, 306 Mbretëresha Teutë (një pjesë), 307 Sami Frashëri (një pjesë), 308 Kosova, 310 Adriatiku (një pjesë), 319 Tahir Meha (një pjesë), 320 Emin Pasha, 323 Ardian Zurnaxhiu. Fshatat: Jabllanicë, Katund, Novosellë (një pjesë), Pouskë dhe Sharri (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Cermjani  (kodi: 80080012) prej orës 08:30-09:00 dhe 16:00-17:00

Vendet: fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehen:

NS 10/0.4[kV] Kulla Vraniq   (kodi: 80080012297) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4[kV] Kulla Doblibare  (kodi: 80080012299) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4[kV] Doblibare(dodaj)  (kodi: 80080012301) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4[kV] Bordosan  (kodi: 80080012302) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4[kV] Doblibare (kafe)  (kodi: 80080012500) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4[kV] Bordosan 2  (kodi: 80080012505) prej orës 08:30 deri ne ora 17:00

Vendet: Bordasan, Balldrin dhe Vranesh.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e përçuesit të ri, vendosja e konzollave dhe lidhja e linjës së re të tensionit të mesëm në kuader të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS 35/10 [kV] Fushë- Kosova   do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Miradi e Epërme (Kodi: 15018019) nga ora  09:00  deri 16:30

Vendet: Miradi e Epërme, Miradi e Poshtme, Interpres Kosova Sot, Al Trade, Petroll Oti Sllovenia dhe Imer Berisha “Bylmeti”.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.