Punime në rrjet, KEDS njofton për vendet ku do ketë ndërprerje të energjisë nesër dhe pasnesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër dhe pasnesër do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit  dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve të Kosovës:

31.01.2023

 Ferizaj

 1.

NS 35/20/10 kV Magure  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Halilaqi (Kodi:41048003) nga ora 10:30 deri në ora 13:00

Vendet: Fshatrat: Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevka (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, punime në nënstacionin Harilaq.

Gjilan

1.

Nga NS 35/10 kV Gjilani 1  do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Malisheva (kodi: 60060018) nga ora  11:00 – 11:30 dhe nga ora 14:30-15:00

Vendet: rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi, Vëllezërit Maliqi (një pjesë) dhe Abdullah Tahiri (një pjesë); fshatrat: Bukovik, Capar, Dobërçan, Kufcë e Poshtme (një pjesë), Malishevë, Malishevë e Poshtme, Malishevë e Epërme dhe Vërbicë e Kmetocit.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10 kV Gjilani 1

Nga Dalja 10 kV Malisheva  do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV kV Kufca e Ulet (kodi: 60060018141) nga ora 11:00 deri ora 15:00

Vendet: Rrugët: Hamdi Kurteshi (një pjesë), Muharrem Kurteshi dhe Abdullah Tahiri (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i transformatorit dhe ndërprerësit të tensionit të ulët.

3.

Nga NS 110/10 [kV] Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ferma  (kodi: 63000011) nga ora 11:00 deri në ora 13:00

Vendet:  Livoqi i Epërm, Lagjja Marefcët, Cernicë, Gumnishtë, Vrapqiq dhe Dea.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i ndërprerësit të tensionit të ulët.

Prishtinë

 1.

TS 35/10kV Fushë-Kosova  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Albana (Kodi: 15018008)  prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II, Albana e Madhe te Shaljanët dhe FSK-ja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, largimi i shtyllës tek shkolla.

01.02.2023

Punime në projekte investive

Gjakovë

 1.

 TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq dhe rruga Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm, demontimi i konzollave të vjetra, demontimi i izolatorëve të vjetër, montimi i konzollave të reja dhe montimi i izolatorëve të rinj.

Mitrovicë

 1.

NS 110/10[kV]  Skenderaji do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llausha  (kodi: 74000011) prej orës 08:30 deri  ora 17:00

Vendet: Llausha, Rreci, Gecet, Vojvoda, Manastiri, lagjja III. e qytetit.

Arsyeja: Projekte ivestive, vendosja e shtyllave të reja të tensionit të mesëm për projektin Rreci, Llot 26.

 01.02.2023

 Punime nga palët e treta

Pejë

 1.

TS 110/10 kV Peja 2

Nga Dalja 10 kV Dardania 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4  kV Bellopoja  (kodi: 51000004006) nga ora 11:30 deri në ora 16:30

Vendet: TS 006 Bellopoja.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

Ferizaj

1.

NS 110/35/10[kV] Lipjan

Nga Dalja 10[kV] Zona Industriale 2 do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Agim Nitaj   (kodi: 41000025177) nga ora 11:00 deri ora 15:00

Vendet: TS 177 TS Nitaj.

Arsyeja:  Punët që duhet të kryhen në bazë të pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.