Punime në rrjet, KEDS njofton për vendet ku do ketë ndërprerje të energjisë nesër dhe pasnesër

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) njofton se nesër dhe pasnesër do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit  dhe si rezultat në disa lokalitete do të ketë ndërprerje të rrymës.

Ky është orari sipas rajoneve të Kosovës:

27.01.2023

 1.

Nga NS 35/10 kV Fushë- Kosova do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Albana e Madhe-Shtëpia e Kulturës (kodi:15018008075) prej orës 10:30 -13:00.

Vendet: Albana e Madhe (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri,  Instalimi i daljes se re 0.4 kV  ne NS 10/0.4 kV Shtëpia e Kulturës Albana.

2.

Nga TS 110/10 kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

LP 10kV Blloku 1 Dardania  (kodi: 19100006)  prej orës 18:00 deri ora 19:00.

Vendet:  Lagjja “Dardania”- një pjesë, rr. “Iljaz Kodra”,-një pjesë, rr. “Xhemajl Mustafa”-një pjesë, rr. “Enver Gjergjeku”-një pjesë, ndërtesa” e KOSTT-it dhe ndërtesa e ATK-së.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, kalimi i kabllove nga kthina e BL 1 në kthinën e daljes nr.23 KEDS Ndërtesa.

 28.01.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

 1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04[kV] TS Llapnasella  1 (kodi: 19000035123) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Llapnasella 1.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, instalimi i daljes së re 0.4 kV  në NS 10/0.4 kV.

28.01.2023

Punime në projekte investive

Gjakovë

 1.

TS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi: 80080010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Bec, Janosh, Lugbunari, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot,  Trakaniq dhe rr. Mark Malota (një pjesë).

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm, demontimi i konzollave të vjetra, demontimi i izolatorëve të vjetër, montimi i konzollave të reja, montimi i izolatorëve të rinj  në kuadër të LOT 10 Feeder 1 Gjakovë.

28.01.2023

Punime nga pala e tretë

  Ferizaj

 1.

TS 35/10 kV Ferizaj  II do të ndërprehet:

Dalja  10kV Bablaku Bizneset  (kodi: 40041005) prej ores 10:00 deri në ora 13:00

Vendet: Bablak, Babush, Murakovë, Cernillë, Mirash, Maxhistralja Ferizaj-Prishtinë.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV sipas zgjidhjes teknike.

Mitrovicë

 1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

NS 10/0.4 kV Qyteti I (kodi:74000009) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: 18 Qershori, Sheshi Adem Jashari, Ahmet Delija (një pjesë), Bekim Berisha (një pjesë), Dëshmorët e Kombit, Fazli Grajqevci (një pjesë), Fehmi dhe Xheva Lladrovci, Gjergj Fishta, Kamer Lloshi (një pjesë), Sala dhe Hamit Jashari, Selman Vojvoda (një pjesë), Tahir Hasani (një pjesë), Tahir Meha, Uçk (një pjesë) dhe një pjesë e fshatit Klina e Ulët.

Arsyeja: Për krijimin e sistemit hyrje dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Prishtinë

1.

TS 35/20 kV Prishtina I

Nga Dalja  20[kV] Dalja Fushë-Kosovë nr.10 do të ndërprehen nga ora 10:00 deri ora 13:30

TS 20/0.4kV TS NTN “Tregtia-Apollonia A-20”  (kodi: 10012182177)

TS 20/0.4kV TS Tregtia  (kodi: 10012182160)

Vendet: rr. “Dardania”- një pjesë, rr. “Abedin Sogojeva”- një pjesë dhe rr. “Hysen Gjakolli”- një pjesë.

Arsyeja: Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.