Foto: KALLXO.com

Publikohen votat e diasporës për Fushë-Kosovën

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve ka përfunduar numërimi i votave të parapara për kandidatët për kryetar të Komunës së Fushë-Kosovës.

Nga mbi 9 mijë e 610 vota të aprovuara nga fletëvotimet e ardhura me postë, 80 prej tyre ishin për komunën e Fushë-Kosovës.

Dhe, nga këto 80 vota më së shumti ka marrë kandidati i Lëvizjes Vetëvendosje, Enver Bajçinca, (49). Pas tij vjen Burim Berisha i LDK-së me 13, Rrahim Tërnava i PDK-së me 11 dhe Hasan Ismajli i AAK-së vetëm 2 vota.

Ndërsa, sipas rezultateve të KQZ-së për votat e rregullta Burim Berisha nuk ka arritur për 14 vota të fitojë zgjedhjet.

Burim Berisha në zgjedhjet e 17 tetorit ka fituar 7,842 vota (apo 49.96 për qind), Enver Bajçinca 3,997 vota (apo 25,33 për qind), Rrahim Tërnava 3,514 vota (apo 22.39 për qind) dhe Hasan Ismalji 365 (apo 2,33 për qind).

Ndërsa, sipas KQZ-së do të numërohen edhe votat me kusht dhe ato të personave me nevoja të veçanta.