Prodhimet bujqësore - LIVE

Sonte në emisionin “KALLXO Përnime” po debatohet për prodhimet bujqësore, blegtorinë, qumështin dhe prodhimin e produkteve të tij.

Pse kemi mungesë të qumështit në Kosovë?

Cilat janë kriteret mbi të cilat subvencionohen bujqit nga Qeveria?

Çfarë përkrahje kanë prodhuesit e patates?

Pse marketet u kanë borxhe prodhuesve?

Për të diskutuar për sfidat e prodhuesve kosovarë të ftuar janë ministri i Bujqesisë, Faton Peci, Bedri Kasumi nga fabrika e prodhimit të çipsave “Pestova Vipa Chips”, Rrustem Rukolli nga fabrika e prodhimit të produkteve nga qumështi “Drena”, si dhe përfaqësuesi i marketeve “Meridian”.