Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj. FOTO: Bajram Begaj/Facebook.

Presidenti i Shqipërisë dënon dhunën ndaj KFOR-it dhe i bën thirrje Kosovës për maturi dhe durim

Presidenti i Shqipërisë, Bajram Begaj ka dënuar dhunën e përdorur sot nga protestuesit ndaj ushtarëve të KFOR-it në Zveçan.

Begaj ka thënë se nuk ka asnjë arsye që mund të përdoret për të penguar zbatimin e marrëveshjes në mes Kosovës dhe Serbisë.

“Asnjë pretekst nuk mund të përdoret për të penguar zbatimin e plotë të Marrëveshjes së Brukselit dhe Ohrit, që tregon rrugën e duhur të zgjedhjes së problemeve të hapura dhe normalizimit të marrëdhënieve midis Kosovës dhe Serbisë” – ka thënë Bregaj.

Presidenti i Shqipërisë ka deklaruar se askush mund të vë në pikëpyetje të drejtën e Kosovës për të ndërtuar dhe konsoliduar institucionet e saj.

“Askush nuk mund të vë në pikëpyetje sovranitetin dhe integritetin e Republikës së Kosovës si dhe të drejtën për të ndërtuar dhe konsoliduar institucionet demokratike dhe multientike” – ka deklaruar presidenti Begaj.

Ai u ka bërë thirrje autoriteteve kosovare për durim, maturi dhe koordinim të ngushtë me partnerët.

Situatë e tensionuar ka qenë sot në Zveçan dhe Leposaviq. Protestuesit kanë hedhur mjete të ndryshme në drejtim të KFOR-it.

Në Zveçan si shkak i përleshjes së protestuesve dhe KFOR-it, së paku 25 pjesëtarë të KFOR-it kanë mbetur të lënduar.

Situata në veri – Pamje