Karabinieri italian. Foto: KFOR/Facebook

Pjesëtarët e KFOR-it trajnohen për kontrollin e trazirave - FOTO

Njësia e Specializuar Shumëkombëshe e misionit të NATO-s në Kosovë, KFOR ka zhvilluar aktivitete trajnimi për kontrollin e trazirave të turmave në Prishtinë.

KFOR ka publikuar edhe disa fotografi teksa shihen pjesëtarët e karabinierit italian duke u trajnuar.

Ky mision tha se vazhdon të zbatojë mandatin e tij, bazuar në Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së të vitit 1999, për të ofruar një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të gjithë njerëzit që jetojnë në Kosovë.

KFOR-i është reaguesi i tretë i sigurisë, pas Policisë së Kosovës dhe misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit (EULEX).

Karabinieri italian. Foto: KFOR/Facebook
Karabinieri italian. Foto: KFOR/Facebook
Karabinieri italian. Foto: KFOR/Facebook

93 pjesëtarë të misionit të NATO-s në Kosovë, KFOR, u lënduan vitin e kaluar në Zveçan gjatë protestave të qytetarëve të komunitetit serb, të cilët nuk pranonin që kryetarët shqiptarë të komunave të vendoseshin në objektet komunale.

Një vit pas protestës, KFOR ka vazhduar të kërkojë që faktet të vërtetohen dhe autorët të mbahen përgjegjës.