Pengesat për energjinë solare - LIVE

Sonte në emisionin “Kallxo Përnime” po debatohet për pengesat për energjinë solare.

Besiana Qorraj, nga Departamenti i energjisë në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë tregon çfarë përmban Strategjia e re e energjisë.

Diskutohet për incentivat që ofron Kosova për konsumatorët që dëshirojnë të investojnë në prodhim të energjisë?

A janë këto incentiva konkurruese me vendet e rajonit?

Cilat janë pengesat që kanë bizneset që bëjnë instalimin e paneleve solare?

Të ftuar për të diskutuar për këtë temë janë: Besiana Qorraj, nga Departamenti i energjisë në kuadër të Ministrisë së Ekonomisë, Afrim Ajvazi, drejtor i Departamentit ligjor në ZRRE, Sabri Ternava, drejtor i Departamentit për kujdes ndaj konsumatorëve – KEDS, Trim Ternava nga Jaha Solar, Daors Miftari, ekspert i energjisë solare në projektin KESS dhe Lulzim Syla nga kompania Elen.