Foto: Urim Krasniqi/KALLXO.com

PDK anëtarësohet në rrjetin e Partive Liberale të Evropës Juglindore

Partia Demokratike e Kosovës është anëtarësuar në Organizatën e Partive Liberale të Evropës Juglindore (LIBSEEN).

Në komunikatën e PDK-së thuhet se, në takimin të mbajtur sot në Sarajevë, PDK është pranuar në këtë organizatë me të drejta të plota.

“Anëtarësimi i Partisë Demokratike të Kosovës në LIBSEEN ofron një platformë të re në vazhdimin e përpjekjeve të Kosovës për integrim sa më të shpejtë në Bashkimin Evropian dhe avancimin edhe të mëtutjeshëm të bashkëpunimit rajonal”, thuhet në komunikatë.

Tutje thuhet se anëtarësimi i PDK-së në LIBSEEN ka ardhur si rezultat i vendimmarrjes së Këshillit Drejtues ku është vendosur që kjo parti të anëtarësohet në të gjitha organizatat e partive liberale.

“Edhe ky hap për PDK-në është në vazhdën e reformave rrënjësore që Partia Demokratike e Kosovës po zhvillon drejt avancimit të demokracisë dhe fuqizimit të vlerave evropiane në Kosovë dhe Rajon”, thuhet në njoftimin e partisë opozitare.

“Në themelin dhe strukturën e saj, LIBSEEN promovon vizionin që mbështetë Bashkimin Evropian si konstruksion politik, shoqëror e demokratik, duke përqafuar vlerat e përbashkëta dhe angazhohet për integrimin sa më të shpejtë të Evropës Juglindore në BE”, thuhet në komunikatën e PDK-së.