Pasojat e grevës - LIVE

Në emisionin “KALLXO Përnime” po diskutohet për qeverisja e krizës në arsim.

Si të intervenohet në problemet që i ka arsimi në Kosovë?

Cilat janë pasojat që ka lënë greva e mësimdhënëse në cilësinë e arsimit në Kosovë?

Pse në disa komuna të Kosovës nuk ka pasur grevë?

Gjate grevës a ka pasur presion nga Qeveria në disa komuna?

A duhet ta marrin pagën e muajit shtator edhe mësimdhënësit që nuk kanë punuar gjatë grevës?

Çka bëjnë komunat nëse nuk dalin pagat e muajit shtator për mësimdhënësit?

A do të zëvendësohen orët mësimore të humbura si pasojë e grevës?

Të ftuar në emision janë: Avni Fetahu, drejtor i Arsimit në Komunën e Podujevës, Samir Shahini, drejtor komunal i Arsimit në Fushë-Kosovë, Zenun Nimani nga Këshilli Grevist i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës së Republikës së Kosovës (SBASHK) në Gjakovë, Hilmi Gashi nga Këshilli Grevist në Zvicër dhe Eranda Baçi, drejtoreshë në Drejtorinë komunale të Arsimit në Gjakovë.