Gërmia

Parku i Gërmisë më ajrin më të ndotur në Prishtinë

Kryeqyteti i Kosovës, Prishtina edhe këtë vit është duke u përballur me ajrin e ndotur dhe mjegullën.

Për shumë qytetarët, parku i Gërmisë është një ndër vendet me ajrin më të pastër, mirëpo këtë nuk e thonë edhe matësit e vendosur nëpër shumë lokacione të kryeqytetit.

Sipas matjeve, parku i Gërmisë ka ajrin më të ndotur në kryeqytet.

Në website-en airvisual.com, ku publikohet gjendja e ajrit, Prishtina është në vendin e 11-të në botë me ndotjen më të madhe të ajrit, ndërsa parku i Gërmisë është vendi më ajrin më të ndotur.

 

Pamje nga droni: Prishtina në tym e mjegull

Vendosen ekranet për publikimin e të dhënave të cilësisë së ajrit

.