Foto: Behgjet Pacolli/ Facebook

Pacolli jep detaje për projektin e aeroportit të Vlorës, kap shifrën qindra miliona euro

Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli, ka dhënë detaje rreth projektit për ndërtimin e aeroportit të Vlorës, projekt që është fituar nga kompania e themeluar prej tij “Mabetex International”.

Sipas Pacollit, ky është projekti i parë i madh i fituar nga kompania në tokat shqiptare.

Vlera e projektit, sipas tij, është qindra miliona euro.

Pacolli ka shpjeguar se në fazën e parë (në periudhën dyvjeçare) do të ndërtohet ndërtesa e aeroportit dhe pista që kapin vlerën e investimeve mbi 103,500,000 euro dhe në fazën e dytë (në 4 vitet e para) do të zhvillohet infrastruktura suplementare e biznesit dhe turizmit që arrijnë vlerën e investimeve me qindra miljiona euro.

“Ky investim konsiderohët si investimi më i madh i ndonjë  kompanie private në rajon në koherat e fundit”, ka shkruar Pacolli në Facebook.