Ilustrim: Poqi elektrik

Pa rrymë 8 deri 12 orë nesër do të mbesin këto vendbanime të Kosovës

Kompania për shpërndarjen e energjisë elektrike në Kosovë, KEDS, ka njoftuar se për shkak të punimeve edhe nesër do të ketë ndërprerje të rrymës në lokalitete të ndryshme të vendit.

Me 12 orë ndërprerje të energjisë elektrike do të përballet rajoni i Ferizajt nga nesër në mbrëmje, ndërsa disa lokalitete në rajonin e Prishtinës nuk do të kenë rrymë deri në 8 orë.

Ky është plani i KEDS-it për ditën e nesërme sipas rajoneve të vendit:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në NS 110/10(20)kV Prishtina 5   do të ndërprehet:

NS 10/04 kV TSB Llukar (Kodi: 13000004117) nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Një pjesë e Llukarit.

Arsyeja: Punime në projektin PLC.

2.

Në NS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

NS 10/04kV Bajqinë  (kodi: 15018018064) prej orës    09:00 – 16:00

Vendet:Një pjesë e Bajqinës.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave.

3.

Në NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 10/04kV Furra Laura  (kodi: 14000001004 ) prej orës    09:00 – 17:00

Vendet: Nje pjesë e rr. Skënderbeu dhe  një pjesë e rr.Valon Hasanit.

Arsyeja: Projekti “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina –kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

4.

Në NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ballovci  (kodi: 14000008) prej orës 08:00 deri në 11:00

Vendet: Surkishi, Lladofci, Sfeqla, Dumoshi, Shajkovci, Surdulli, Hertica, Drazhnje, Rakenica dhe  Turuqica.

Arsyeja: Tokëzimi i konzollave dhe përmirësim i vërejtjeve në kuadër të projektit Dumosh 2.

Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në TS 35/10 kV Gurakoc  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dobrusha  (kodi:50052001 ) prej orës 11:00 – 14:00

Vendet: fshatrat: Dobrushë, Gurakoc (një pjesë), Istog (një pjesë), Kashicë, Llukavc, Llukavc i Begut, Lubovë, Prekallë, Prigodë, Ruhot dhe Saradran.

Arsyeja: Vendosja e ndarësit 10 kV në degëzim Dobrushë afër Mullirit.

2.

Në TS 35/10 kV Peja 2  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rugova  (kodi:50051006 ) prej orës 09:00 – 12:00 dhe 13:00:16;00

Vendet: fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llaz, Llutov, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

3.

Në TS 110/10 kV Istog  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mojstiri (kodi:54000001) prej orës 13:00 – 14:00 .

Vendet: Fshatrat Moistir dhe Sinajë.

Arsyeja: Energjizimi i linjës së re 10 kV Mojstir – Shushicë.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në TS 35/10 kV Prizren 3  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Levisha (kodi:31000012 ) prej orës 09:00 – 12:00 dhe 13:00:16;00

Vendet: rrugët: Adem Jashari (një pjesë), 303 Kamber Bruti, 304 Hafiz Ismajl Hakki, 306 Mbretëresha Teutë (një pjesë), 307 Sami Frashëri (një pjesë), 308 Kosova, 310 Adriatiku (një pjesë), 319 Tahir Meha (një pjesë), 320 Emin Pasha, 323 Ardian Zurnaxhiu. Fshatat: Jabllanicë, Katund, Novosellë (një pjesë), Pouskë dhe Sharri (një pjesë).

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

Rajoni i Ferizajt

Punime nga palët e treta

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në NS 110/35/10kV Lipjan   do të ndërprehet:

Dalja10kV Q.M.I.(Kodi: 41000011) prej  12:00 deri në ora 17:00.

Vendet: Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh dhe  Hospital Kosova.

Arsyeja: Ngritja e dy shtyllave metalike të Tip “C3” sipas zgjidhjes teknike të lëshuar nga KEDS.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Nga  TS 110/35/10kV Ferizaj 1(Bibaj) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Ferizaji III (kod: 400420) dhe NS 35/10kV Ferizaji I (kod: 400400) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV  prej dt.14.10.2020 orës 22:00 deri me dt.15.10.2020  deri ne ora 10:00

Vendet: Rrugët: Ahmet Kaçiku, Ali Kelmendi, Dëshmorët e Kombit, e Dardanisë, Epopeja e Jezercit (një pjesë), Hoxhë Kadri Prishtina, Isa Boletini, Mustafë Goga, Ramadan Rexhepi, Sanije Rexhepi, Sejdi Sejdiu, Smajl Gorani, Tahir Sinani dhe Uran Tinova (një pjesë), 2 Korriku (një pjesë), Afrim Zhitija, Ahmet Delija (një pjesë), Aleksandër Mojsiu (një pjesë), Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Astrit Bytyqi, Azem Shkreli (një pjesë), Besim Fazliu, Besim Qarri (një pjesë), Daut Dauti,Dimitrije Tucoviq,Emin Duraku, Esat Mekuli (një pjesë), Faton Vehbiu (një pjesë), Fazli Sojeva, Ganimete Tërbeshi, Gëzim Sahiti, Gjon Sereqi, Halil Alidemaj, Kemajl Hetemi, Kuvendi i Arbërit, Marije Shllaku, Mic Sokoli (një pjesë), Naim Frashëri, Nazmi Uksmajli, Mustaf Goga (një pjesë), Sander Prosi, Tahir Meha (një pjesë), Tahir Sinani, Tomorri (një pjesë), Vllezërit Gërvalla, Vllezërit Frashëri (një pjesë) dhe Xhon Sereqi (një pjesë), Afrim Abazi (një pjesë), Ajet Gërguri (një pjesë), At Pren Doqi (një pjesë), Drenica (një pjesë), e Dukagjinit (një pjesë), e Dardanisë, e Kaçanikut (një pjesë), e Lubetenit, e Shkumbinit (një pjesë), Epopeja e Jezercit, Eqrem Çabej (një pjesë), Gjergj Kastrioti (një pjesë), Gucia (një pjesë), Hasan Çerkini, Idriz Seferi (një pjesë), Lekë Dukagjini (një pjesë), Mbretëresha Tetutë (një pjesë), Migjeni (një pjesë), Musine Kokollari (një pjesë), Naim Beka, Nazim Bakiu (një pjesë), Njazi Bajraktari, Pjetër Budi (një pjesë), Qamëria (një pjesë), Ramadan Salihu, Ramush Satrolli (një pjesë), Sadik Bega (një pjesë), Shtjefan Gjeçovi (një pjesë), Tefta Tashko (një pjesë), Ulpiana (një pjesë) dhe Xhemë Gostivari (një pjesë), i, Ahmet Hoxha, Bekim Osmani, Beteja e Kosharës, rr. e Adriatikut (një pjesë), e Dibrës (një pjesë), e Lubjanës (një pjesë), Hamëz Jashari, Latif Hasani (një pjesë), Lepenci (një pjesë), Lulzim Guta, Metush Krasniqi, Rifat Berisha, Riza Goga, Sadik Bega (një pjesë), Sadik Trafashiku, Sali Baliu, Sharrit, Skënderbeu, Toni Bler, Vjosa (një pjesë), William Walker (një pjesë), Xhimi Shea (një pjesë) dhe Zenel Hajdini, 15 Shkurti (një pjesë), Agim Matoshi (një pjesë), Asim Vokshi (një pjesë), Avdyl Dura, Besim Rexhepi, , e Ilirisë, Ejup Statovci (një pjesë), Enver Topalli, Gjemajl Kada (një pjesë), Imri Halili (një pjesë), Indrit Cara (një pjesë), Metush Krasniqi (një pjesë), Rexhep Bislimi, Rifat Berisha (një pjesë), Xhemajl Kada (një pjesë) dhe Saranda (një pjesë), Elbasanit, Gjergj Fishta, Muharrem Shemsedini (një pjesë), Murat Murati (një pjesë), Naim Beka, Prekazit, Sefedin Firza (një pjesë), Xhevat Sojeva (një pjesë), Zef Jubani (një pjesë), Agim Prodani (një pjesë), Ali Hadri, Beq Heta (një pjesë), Besim Rexhepi (një pjesë), Elhami Hasani (një pjesë), Enver Maloku (një pjesë), Faik Rexha (një pjesë), Gramozi (një pjesë), Gursel e Bajram Sylejmani, Hajdin Matoshi (një pjesë), Imri Halili, Lagja e Qiraxhive, Liman Reka, Luigj Gurakuqi (një pjesë), Mujo Ulqinaku (një pjesë), Nekadin (një pjesë), Rexhë Berisha (një pjesë), Riza Matoshi (një pjesë), Rrezak Shala, Sylejman Pitarka (një pjesë), Vezir Jashari, Viktor Hygo (një pjesë), Xhyli Semaja (një pjesë) dhe një pjesë e fshatit Voskopojë;

Fshatrat: Balaj, Jezerc, Manastirc, Neredime dhe Neredime e Naltë dhe e Ulët, Bajnicë, Burnik, Gaçkë, Gaçkë e Epërme, Gërlicë, Gërlicë e Epërme, Gjelbin, Greme (një pjesë), Izhancë, Koshtane, Semajë dhe Varosh (një pjesë), Doganaj, Dubravë, Pleshinë, Pleshinë e Eperme dhe e Poshtëme, Zaskok dhe një pjesë e rrugëve Naim Beka dhe Ilirias, Elezaj (një pjesë), Gërlicë (një pjesë), Greme, Qardak-Kaçaniku i Vjetër (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Rakaj dhe Varosh.

Arsyeja: Energjizimi i  kthinave të vendosura brenda nënstacionit Ferizaj III.

Rajoni i Mitrovicës

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në TS 35/10 kV Shupkovc  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Shala (kodi:70000101) prej orës 09:00 – 12:00 dhe 13:00:16;00

Vendet: Rrugët: Herojska (një pjesë) dhe Tyneli i Parë; fshatrat: Bajgorë, Bare, Rekë, Stan Tërg, Kaçandoll (një pjesë), Kolloni (një pjesë), Kovaçicë (një pjesë), Kutllovc (një pjesë), Mazhiç, Rahovë (një pjesë), Rashan, Rekë (një pjesë), Tërsten (një pjesë), Vidishiç, Zasellë (një pjesë) dhe Trepça,

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

2.

Në TS 110/10 kV Skenderaj  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Turiqevci (kodi:74000006) prej orës 10:00 – 14:00

Vendet: fshatrat: Açarevë, Burojë, Burojë-Lagjja: Beqani, Duraku, Haliti, Hoti, Kastrati, Man Hajdini, Shala, Thaqi dhe te Xhamia, Izbicë, Izbicë-Lagjja Bajra, Klladernicë (një pjesë), Klinë e Ulët (një pjesë), Kopiliq, Kopiliq-Lagjja: Marinëve, Hatalaku, Kadrija, Kuqani, Smaka dhe Veseli, Kopiliq i Epërm, Kopiliq i Poshtëm, Turiçevc, Turiçevc-Lagjja: Abazi, Ali Obria, Halimi, Hoti dhe Lutani, Llaushë, Llaushë-Lagjja: Ajet Haziri, Aliqku, Bibaj, Bekteshi, Berisha, Bimbashi, Gashi, Haziraj, Lani, Qerimi, Rrecaj, Gecajve, Shabani, Shatri, Sylani, Tropëve, Zejnullahu dhe Zyrani, Rakincë, Resnik (një pjesë) dhe Vojnik.

Arsyeja: Montimi – demontim i tri shtyllave të tensionit të mesëm.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në TS 35/10 kV Malisheva  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kijeva  (kodi:82082007 ) prej orës 10:00 – 14:00

Vendet: Fshatrat: Balincë, Bubavec, Drenoc, Gollubovc, Kijevë, Llazicë, Lubizhdë, Mleqan, Plloçic, Polluzhë dhe Stapanicë.

Arsyeja: Tërheqja  e përçuesve të tensionit të mesëm dhe pastrimi i trasesë.

2.

Në TS 110/10 kV Gjakova 2  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bistazhini (kodi:81000005 ) prej orës 09:00 – 12:00 dhe 13:00:16;00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë),

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

Rajoni i Gjilanit

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Data e punimit: 14-10-2020

1.

Në TS 35/10 kV Kllokot  do të ndërprehet:

Dalja 10kV Kllokot  (kodi: 61065004) prej orës 10:00 – 14:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllës  12m-3.