Presidentja e Kosoves, Vjosa Osmani

Presidentja e Kosoves, Vjosa Osmani Foto: Denis Sllovinja /KALLXO.com

Osmani merr pjesë në Samitin e Kopenhagës për Demokraci

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka udhëtuar për në Mbretërinë e Danimarkës pasi do të marrë pjesë në Samitin e Kopenhagës për Demokraci, ka njoftuar Zyra e Presidentes.

Në Samit, presidentja Osmani thuhet se do të ketë fjalim kryesor dhe diskutim mbi përpjekjet e Kosovës për mbrojtjen dhe forcimin e demokracisë, “si dhe për rëndësinë e integrimit të vendit tonë dhe të vendeve tjera aspiruese në institucionet euroatlantike në dritë të zhvillimeve gjeopolitike.”

“Përgjatë vizitës në Mbretërinë e Danimarkës, Presidentja Osmani do të zhvillojë takime me liderë shtetërorë”- thuhet në njoftim.

Po ashtu, më tej theksohet se Osmani do ta takojë edhe mërgatën shqiptare në këtë shtet.

Javën e kaluar presidentja qëndroi për vizitë zyrtare në Teksas të SHBA-s