Rektorati i UP | Foto: KALLXO.com

Nuk zgjidhet në raundin e parë Anëtari i Këshillit Drejtues nga senati

Me dorëheqjen e anëtarit të Këshillit Drejtues të UP-së, Zenun Halili që të kandidojë për rektor të UP-së, kjo pozitë kishte mbetur vakante.

Pas kësaj, Universiteti i Prishtinës kishte hapur konkurs në mënyrë që të plotësojë këtë pozitë në këshillë, që është organ vendimmarrës i UP-së.

Senati i UP-së sot është duke mbajtur mbledhje ku pritet të votohet anëtari i KD-së.

Kandidatë për këtë pozitë janë Florim Isufi, Vjosa Hamiti, Sadi Bexheti dhe Mybera Ferizi.

Në raundin e parë nuk mundi të zgjidhej anëtari i KD-së, pasi asnjë kandidatë nuk i morë mbi 50% të votave, sa duhet të jenë për të marrë këtë pozitë.

Në raundin e dytë vazhduan dy kandidatët që morëm më së shumti votat, Florim Isufi dhe Vjosa Hamiti.