Nuk kalon rezoluta e PDK-së për shkarkimin e ministres Rozeta Hajdari

Kuvendi nuk e ka miratuar rezolutën e Partisë Demokratike të Kosovës përmes së cilës, ndër të tjera kërkohet shkarkimi i ministres së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari.

Kjo rezolutë i ka marrë 26 vota për, 60 kundër dhe asnjë abstenim.

Votimi i kësaj rezolue ishte shtyrë për sot, për shkak se në seancën e mbajtur me 25 maj nuk kishte numër të mjaftueshëm të deputetëve për ta hedhur këtë pikë në votim.

PDK përmes rezolutës e cila u prezantua nga deputeti Ferat Shala, kërkon nga Kuvendi dhe kryeministri Abin Kurti që në afat prej 15 ditësh nga miratimi i rezolutës, ministrja të shkarkohet.

“Duke u mbështetur  përgjegjësinë kushtetuese të Kuvendit të Kosovës për të mbikëqyrur punën e Qeverisë , duke parë me shqetësim paaftësinë dhe dështimin e ministres Rozeta Hajdari për udhëheqjen dhe menaxhimin efikas të ministrisë, Kuvendit i kërkojmë dhe kryeministrit që në afat prej 15 ditësh nga miratimi i rezolutës, të marr vendim për shkarkim të ministres, Rozeta Hajdari” – ka deklaruar Shala.

Kuvendi është mbledhur sot për të shqyrtuar më shumë se 20 pika të papërfunduara nga seancat e kaluara.

Mungojnë deputetët, shtyhet rezoluta e PDK-së për shkarkimin e ministres Hajdari