Një Burger dhe dy patate të skuqura

Më shumë se 1,000 ish-restorante të kompanisë zinxhirore të ushqimit të shpejtë në SHBA do të merren nën kontroll nga një brend ende i paidentifikuar.

Zëvendësuesi i McDonald’s në Rusi e ka zbuluar logon e tij të re, përpara një rihapjeje madhështore që do të bëhet nesër, të dielën. Rihapja është caktuar të përkojë me Ditën e Rusisë, duke e shënuar krijimin e federatës, në të njëjtin vend në sheshin Pushkin të Moskës ku McDonald’s u hap për herë të parë në Rusi në vitin 1990.

Më pas u pa si një simbol i fuqishëm i hapjes së ekonomisë së vjetër sovjetike ndaj kompanive perëndimore, por tani më shumë se 1,000 ish-restorante të McDonald’s në Rusi do të jenë pjesë e një zinxhiri të ri, pjesërisht si rezultat i sanksioneve perëndimore mbi aktivitetin ekonomik me Rusinë.

Logoja e re përmban një burger dhe dy patate të skuqura në formën e një shkronje M, megjithëse emri i brendit të ri nuk është zbuluar ende.

Kritikët e logos së re kanë vënë në dukje ngjashmërinë e saj me atë të zinxhirit të hoteleve Marriott, që operon në Rusi. Një person në mediat sociale e përshkroi atë si “Logoja e hotelit Marriott e kryqëzuar me flamurin e Bangladeshit”.

Sipas raporteve të agjencisë ruse të lajmeve RIA Novosti, aplikacioni McDonald’s në Rusi është riemërtuar si “My Burger”. Agjencia u informua se ky ishte një emër i përkohshëm, për ta përmbushur kërkesën për ta larguar brendin McDonald’s.

Në atë që do të shihet si një tjetër shenjë e sanksioneve ekonomike perëndimore që ndikojnë në ekonominë ruse, Reuters raporton se ministria e industrisë e Rusisë pret që shitjet e automjeteve të përgjysmohen në vitin 2022 pasi industria e automobilave në Rusi përballet me problemet e furnizimit.

Tigran Parsadanyan, nënkryetari i departamentit të inxhinierisë së automobilave dhe hekurudhave të ministrisë, tha të enjten: “kemi parë një rënie të mprehtë në muajt prill dhe maj. Presim që rreth 750,000 automjete të shiten në treg deri në fund të vitit.”

Kjo shifër përfaqëson një rënie prej 51% të shitjeve nga viti në vit./The Guardian