Bryan Johnson, Foto: Insider

Një 45-vjeçar me trupin e një 18-vjeçari dhe zemrën e një 37-vjeçari

Shefi Ekzekutiv 45-vjeçar i bioteknologjisë mund ta ketë ulur moshën e tij biologjike me të paktën 5 vjet përmes një programi rigoroz mjekësor që mund të kushtojë deri në 2 milionë dollarë në vit, raportoi Bloomberg.

Bryan Johnson, themeluesi 45-vjeçar i bioteknologjisë, shpreson ta kthejë orën e trupit të tij për disa dekada me anë të një programi të lansuar nga vetë ai, të quajtur ‘Project Blueprint’.

Bryan Johnson synon të ketë trupin e një 18-vjeçari, raportoi Bloomberg.

Ai dhe një ekip ekspertësh filluan një program të quajtur Project Blueprint për të zhbllokuar çelësin e plakjes.

Rezultatet e testit tregojnë se Johnson ka zemrën e një 37-vjeçari

Bryan Johnson është 45 vjeç, por, sipas një raporti të ri, rezultatet e testit të tij tregojnë se ai ka zemrën e një 37-vjeçari dhe mushkëritë e një të rrituri të ri.

Johnson është një sipërmarrës i bioteknologjisë që shpreson të ndryshojë rrjedhën e plakjes së natyrës dhe të ketë organet dhe shëndetin e një 18-vjeçari duke kaluar nëpër një program eksperimental intensiv të drejtuar nga të dhënat që ai quhet Project Blueprint.

Sipas një profili të fundit të Shefit Ekzekutiv Johnson, ai mund të shpenzojë deri në 2 milionë dollarë për trupin e tij këtë vit dhe ka pamje të hershme që tregojnë se ai mund të jetë në rrugën e duhur për të zhbllokuar sekretin e ndryshimit të moshës.

Rezultatet e testeve nga mjekët sugjerojnë se Johnson ka zemrën e një 37-vjeçari, lëkurën e një 28-vjeçari dhe kapacitetin e mushkërive të një 18-vjeçari, raportoi Ashlee Vance i Bloomberg.

Programi drejtohet nga Oliver Zolman, një mjek 29-vjeçar që e quan veten “mjeku i përtëritjes” dhe mbështetet nga një ekip prej më shumë se 30 ekspertësh shëndetësorë, sipas raportit.

Ndërkohë që është ende në fazën e tij eksperimentale dhe po korrigjohet vazhdimisht, programi shëndetësor përbëhet nga një regjim ditor intensiv i suplementeve të kuruar me kujdes, vakteve, stërvitjeve dhe një sërë testesh trupore.

Për shembull, shujtat e orës 5 të mëngjesit të Johnson fillojnë me dy duzina suplemente për të gjitha llojet e përfitimeve të supozuara shëndetësore: likopen, metforminë, shafran i Indisë, zink dhe, për shëndetin e trurit, një dozë të vogël litium, ndër të tjera.

Shujtat e tij, një përzierje e ushqimeve të ngurta dhe të buta, janë vegane dhe të kufizuara në 1977 kalori në ditë. Ai ushtron çdo ditë, me tri stërvitje me intensitet të lartë në javë dhe kalon nëpër teste gjaku, MRI dhe kolonoskopi çdo muaj, raportoi Bloomberg.

“Ajo që bëj mund të tingëllojë ekstreme, por po përpiqem të provoj se vetëdëmtimi dhe kalbja nuk janë të pashmangshme,” thotë Johnson për Bloomberg.

Të gjitha përpjekjet e tij në vitin 2021 kanë arritur në atë që Johnson pretendon të jetë një ndryshim rekord botëror epigjenetik i moshës prej 5.1 vjetësh.

Në disa aspekte të shëndetit të tij, ai ka shfaqur shenja edhe më të reja të moshës. Mjekët thonë se ai ka inflamacionin e mishrave të dhëmbëve të një 17-vjeçari dhe një pajisje që gjurmon shkallën e ereksioneve të Johnson gjatë natës është si ajo e një adoleshenti, raportoi Bloomberg.

Johnson gjithashtu shpreson t’i inkurajojë të tjerët që ta ndjekin programin e tij të drejtuar nga të dhënat dhe mjekësia duke e kthyer ndjekjen e tij të pamëshirshme për rininë në një konkurrencë.

Kohët e fundit, ai hapi një faqe interneti të quajtur Rejuvenation Olympics, e cila shfaq një “tabelë epigjenetike drejtuese”, duke renditur 1750 njerëzit në botë që po luftojnë kundër Father Time (Kohës së Atësisë)./BusinessInsider